2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 03:00

Belföld

Átadták Törökbálint első CT-jét

Átadták a törökbálinti tüdőgyógyintézet első CT-jét. A készülék segítségével gyorsan és hatékonyan fel lehet ismerni a betegségeket. Az átadón az egészségügyi államtitkár azt mondta: a kormány új egészségkultúrában gondolkodik, amely a megelőzésen és korai diagnózison alapul.

  • Átadták Törökbálint első CT-jét

A készülék a legmodernebb, 128 szeletes technológiával rendelkezik. Ezzel részletesen meg lehet vizsgálni a csontokat, lágyszöveteket, véredényeket, így az orvosok gyorsan és hatékonyan felismerhetik a betegségeket.

A készüléket hétfőn adták át. Az ünnepségen az intézet főigazgatója azt mondta: a CT-vel a tüdődaganatot is ki lehet szűrni, de alkalmas koponya, mellkasi, hasi vizsgálatok elvégzésére is. Egyelőre egy műszakban, napi 25-30 beteget vizsgálnak majd, ezáltal jelentősen, akár két hétre is lecsökkenhet a várakozási idő.

Az átadón Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár azt mondta: a kormány új egészségkultúrában gondolkodik, amely a megelőzésen és korai diagnózison alapul.

"Mi nagyon komolyan számítunk Törökbálintra abban a közös gondolkodásban is, amely arról szól, hogy a tüdőrákot, a megelőzéssel, szűréssel hogy lehet jelentős mértékben és minél hamarább visszaszorítani. Közismert lehet az, hogy Magyarországon zajlik egy Pilot-program, ebben a pilóta programban alacsony dózisú CT-szűrések történnek, azoknál a magas kockázatú embereknél, akiknél nagy valószínűséggel alakulhat ki tüdőrák, annak érdekében, hogy ezt korán fel lehessen ismerni. Én bízom benne, hogyha sikerül ennek a programnak a folytatását kialakítani, akkor ebben erős pillér lesz Törökbálint is."

A CT 153 millió forintba került, amelyet a magyar állam fizetett ki az Egészséges Budapest Program keretében.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!