2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Átadták az új Ipoly-hidat Párkány mellett

Átadták az Ipolydamásdot a felvidéki Helembával összekötő Ipoly-hidat. Szijjártó Péter szerint a beruházás jól példázza Magyarország és Szlovákia határ menti együttműködését.

  • Átadták az új Ipoly-hidat Párkány mellett

A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott: 2010-hez képest megduplázódott a két ország közötti átkelők száma.

Szijjártó Péter a szlovák gazdasági miniszterrel közösen vágta át szalagot. A gesztussal így már megnyílt az Ipolydamásd és a felvidéki Helemba közti új híd. Ez a harminchetedik átkelő a két ország között. Magyarországnak és Szlovákiának több mint 600 kilométeres közös határszakasza van, ráadásul Szlovákia a második legfontosabb felvevőpiaca a magyar termékeknek. Elsődleges gazdasági érdek az összeköttetés további javítása-hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

Ipolydamásd és Helemba között korábban fahíd vezetett át, de a második világháború után azt lerombolták, és a rendszerváltásig nem is épült újra. A most megnyitott híd a térség országgyűlési képviselője szerint új lehetőségeket nyit a határ mindkét oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!