2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Kormányinfó 12:30

Belföld

Átadták a Zselic legmagasabb pontján a kilátót

Átadták a Zselici tájegység legmagasabb pontján, a 358 méteren lévő Hollófészken a kilátót. A 27 méteres építmény egy év alatt készült el. Tetejéről a teljes Zselici erdő, és az ott lévő települések is láthatóak.

  • Átadták a Zselic legmagasabb pontján a kilátót

A kilátó ötlete először hét éve merült fel. A térség országgyűlési képviselője és a közeli Ibafa polgármestere közösen gondolkodtak azon, hogyan lehetne még vonzóbbá tenni a turisták számára a környéket.

"Elkezdtünk arról beszélgetni, hogy a turizmus vonatkozásában milyen fejlesztést lehetne itt megcsinálni a Zselicben, a Zselic lábánál. Úgyhogy ennek a fejlesztésnek az egyik része az ibafai pipamúzeum, a másik része pedig a Hollófészeknek a kilátója" - árulta el Nagy Csaba, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője.

A 27 méter magas kilátó egy év alatt készült el. A helyén korábban mindössze egy betongúla jelezte, hogy ez a Zselic legmagasabb pontja. Az építmény tetejéről a tájegység baranyai és Somogy vármegyei része teljes egészében belátható.

A kilátó Szatyor Győző fafaragó népi iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia Népművész Tagozat rendes tagjának tervei alapján épült fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!