2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Átadták a Szent Ferenc kórház kápolnáját és új rendelőit

2019. szeptember 10., kedd 15:31

Átadták a Budapesti Szent Ferenc Kórház kápolnáját és háziorvosi rendelőit. Az intézmény ellátási területébe Közép-Magyarország mintegy 2 milliós lakossága tartozik. Az átadóünnepségen az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: a kórház fejlesztése egy széleskörű összefogásnak köszönhető, melynek keretében nagyobb területen, több fajta ellátási képességgel tudja fogadni a betegeket.

A Szent Ferenc kórház kórtermeit mutatja be az intézmény főigazgatója. A Toldy-Schedel Emil által vezetett kórház folyamatos fejlődik, ezúttal a kápolnáját és két háziorvosi rendelőjét vehette birtokba.

A 2. kerület polgármestere szerint kiemelten fontos a kórház bővítése, mivel így a Lotz Károly utcai háziorvosok itt praktizálhatnak, ameddig az eredeti rendelőiket felújítják.

A kórház a kormány, a kerület, az egyház és az intézmény összefogásának köszönhetően immár 150 ágyas intézménnyé bővült.

A Szent Ferenc kórház ellátási területéhez mintegy kétmillió fős lakosság tartozik, ezen felül az intézmény az egész ország területéről fogad kardiológiai, rehabilitációs, illetve belgyógyászati eseteket.

Hír TV