2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Átadták a felújított nyírtéti templomot

Több mint 60 millió forintból újult meg a Szabolcs megyei Nyírtét református temploma. A két éve kezdődött és a kormány által támogatott beruházás nemrég fejeződött be. Az emlékműavatással egybekötött vasárnapi hálaadó istentiszteleten az egyházi vezetők mellett Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke is részt vett.

  • Átadták a felújított nyírtéti templomot

Táblákon a nyírtéti református templom múltja. Régészek szerint még az Árpád-korban épült, azóta többször is átépítették. 2017-ben, a reformáció ötszázadik évfordulóján kezdték felújítani. Mostanra megújult a templom tetőszerkezete, valamint kicserélték a bútorokat, rekonstruálták a szószéket, és új orgonát is kapott az egyházközség.

“Meggyőződésem, hogy a szeretet jókedvű. Nem lehet igazán szeretni rosszkedvűen. A Jóisten egészen biztos, hogy jókedvében teremtette ezt a világot.”

- mondta Kósa Lajos, modern városok program lebonyolításáért felelős tárca nélküli miniszter.

A beruházás több mint 60 millió forintba került. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 5 millió forinttal támogatta az építkezést. A nyírtéti lelkész szerint több felújítási munkálatot végeztek, mint amit eredetileg terveztek.

“Az Isten jobban tudja, mint mindig, most is jobban tudta, hogy nekünk éppen mire van szükségünk, mert az ő tervei sokkal nagyobbak, távolabbra mutattak a mi terveinknél. Adott nekünk különleges lehetőségeket, adott képességeket, adott talentumokat, amivel szerettünk volna élni, és úgy érzem, úgy gondolom, hogy tudtunk is élni.”

- jegyezte meg Papp Krisztián, a Nyírtéti Református Egyházközség lelkésze.

A hálaadó istentiszteletet után a templom kertjében egy szobrot is felavattak a Nyírtéten szolgálatot teljesítő lelkipásztorok emlékének.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Merre tovább Franciaország?

Merre tovább Franciaország?

Soha nem látott mértékben tolódott jobbra a lakosság – Macron máris riadót fújt, „szélsőséges politikai fordulattal” riogat – írta meg a Mandiner.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!