2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Aránytalan terheket ró a váciakra a város ellenzéki polgármestere

Hír TV

2020. május 28., csütörtök 14:54

Visszaterhelte az ingatlantulajdonosokra a házuk előtti közterület egészének tisztán tartását az ellenzéki vezetésű váci önkormányzat. A város előző, jobboldali vezetése az elmúlt ciklusban megemelte a kommunális adót, de egységesen két méterre csökkentette a lakók közterület rendbentartási kötelezettségét.

Az új rendelet az eddigi két méterről az ingatlan előtt húzódó út vonaláig növeli azt a távolságot, amit a tulajdonosnak kell karban tartani. A városban az előző önkormányzati ciklusban a vitás helyzetek elkerülése érdekében a jobboldali vezetésű önkormányzat egységesen két méteres sávban határozta meg ezt a kötelmet.

Vác deákvári városrészében különösen sok ingatlantulajdonost érint hátrányosan az új intézkedés. A lakók azt szeretnék, ha az önkormányzat kompenzálná valamivel a kötelezővé tett közmunkát.

Több lakó is megkereste az ügyben a váci önkormányzatot, de a jegyző csak a Matkovich Ilona polgármester által egy személyben hozott új rendelet szövegével, öt hét után válaszolt, és eddig semmilyen engedményt nem tett.

Hír TV