2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Anyák napi rendelet: Mától korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a virágboltok

Máris beváltotta a miniszterelnök szerda esti ígéretét a kormány: éjfél után életbe lépett a rendelet, amely szerint május 1-3 között korlátozások nélküli nyitvatartással működhetnek a virágboltok. Igaz: ez csak az anyák napját érinti, a tervezett ballagások ugyanis legtöb középiskolában elmaradnak vagy online tartják meg azokat.

  • Anyák napi rendelet: Mától korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a virágboltok

"Péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk. Isten éltesse az édesanyákat !”

- jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda esti Facebook-videójában, amelyben a gazdaság újraindításának tervét ismertette, amelyről elmondta: “fokozatos és szigorú szabályok„ mellett hajtható végre.

Az anyák napi felkészülésre rohamtempóban meg is alkották a rendeletet: éjfél után röviddel életbe lépett, hogy korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a virágüzletek május 1-én, 2-án és 3-án, de az enyhítést engedő jogszabály május 4-én hatályát veszti.

Ez az enyhítés azonban a jelek szerint nem igazán érinti a ballagásra készülő diákokat és a szeretteiket, az MTI összeállítása szerint ugyanis a koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat, de van, ahol később megtartják majd az ünnepséget.

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!