2021. március 6.,
szombat, Leonóra, Inez napja

Antiszemita kijelentései ellenére tovább mentegeti az ellenzék a jobbikos Bíró Lászlót

Hír TV

2020. augusztus 28., péntek 19:08

Vannak olyanok akik számára vállalhatatlanok az antiszemita kijelentések és vannak olyanok, akiknek vállalható - ezt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón a szélsőséges kijelentéseiről elhíresült jobbikos Bíró Lászlóval kapcsolatban.

Gulyás Gergely szerint a baloldalról eltűnt az a közéleti minimum, amelyben a politikai erők nem tesznek antiszemita megnyilvánulásokat. Közben Jakab Péter jelezte, mindenképpen Bíró Lászlót indítják a borsodi 6-os körzetben.

Korábban a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergely hiába kért bocsánatot, kihátrált mögüle az ellenzéki összefogás Debrecenben. A párbeszéd szóvivője szerint azonban Bíró esetében elég, hogy megbánta amit tett.

Az LMP is elnézőbb már, mint korábban Kulcsár esetében volt.

Demeter Márta eközben a Fideszt okolja a borsodi ügy miatt.

A főpolgármester szintén mentegette Bíró Lászlót, miután a Fidesz fővárosi frakcióvezetője arra szólította fel Budapest első emberét, valljon színt a szélsőséges kijelentéseket tevő Bíróval kapcsolatban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón reagált az ügyre. Gulyás Gergely szerint a főpolgármester és a baloldal abba a körbe tartozik, akik szerint ezek a kijelentések vállalhatóak.

Közben Jakab Péter a Jobbik vezetője közösségi oldalán jelentette ki, hogy Bíró László ott lesz a szavazólapon. Azt írta: Az elmúlt összeült a Jobbik elnöksége, majd telefonon konzultáltam valamennyi ellenzéki párt elnökével. A döntés megszületett, nem hátrálnak, Jobbik logó nélkül az összes ellenzéki párt színeiben indul Bíró László.

Hír TV