2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Angela Merkel rettenetesen mellényúlt

Eddig minden nagy német kancellár nagyot bukott. Adenauer tizennégy sikeres év után, miután szembekerült Kennedy elnökkel, Strauss honvédelmi miniszter megbuktatta. Angela Merkelnek volt tizenkét sikeres éve. Sok tekintetben első volt, de 2015-ben a migránsválságnál rettenetesen mellényúlt – mondta Nógrádi György a HírTV Péntek 9 című műsorában.

  • Angela Merkel rettenetesen mellényúlt

Egy: minden szír jöhet, kettő: nincs felső határ, három: istenhozott kultúrája van –vázolta fel ismert szófordulatával a helyzet alapjait Nógrádi György szakértő. Angela Merkel három sikeres integrációt sorol fel érdemeként: Integrálta az Oroszországból jövő németeket: nem igaz, integrálta Kelet-Németországot: nem igaz, integrálta a négy millió törököt: nem igaz– sorolta tovább a kancellár hibáit Nógrádi György. 

„A politikai események Merkel számára kényszerítő erejűek, hisz a közhangulat úgy tűnik alig pár hónap alatt fordult át olyannyira, hogy két fontos tartományi választást is elveszítsen a CDU-CSU pártszövetség. Merkel saját jóslatát teljesíti be, amikor lemond a pártelnökségről, hisz korábban pont ő magyarázta ezzel elődje, Gerhardt Schröder bukását. Merkel utódlása kapcsán azonban mindhárom kihívójának vannak olyan szépséghibái, mely miatt rizikós lehet indulásuk. A volt egészségügy-miniszter jobbra áll Merkeltől, ám a fiatal és energikus Jens Spahn pozícióit gyengíti megkésett coming-outja. Frederich Merz, akit a nagy öregek támogatnak a német politikai kultúrából kilóg egymillió euró feletti keresetével, míg a harmadik kihívó, Annagret Kramp-Karrenbauer Merkel személyes barátnője, így ha - nagy valószínűség szerint - őt választják meg pártelnöknek, lehet, hogy Merkel az elkövetkező három évet kihúzza valahogy” – így a biztonságpolitikai szakértő.

A további elemzéshez nézzék meg a teljes adást! 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az ország- és vármegyebérlet vagy a biciklisávok segítenek inkább megszüntetni a dugókat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!