2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Amit a szocialisták tesznek, "mindennek az alja"

A szocialisták nem hajlandók visszahívni azokat az EP-képviselőiket, akik részt vettek a Tavares-jelentés elkészítésében. A Fidesz továbbra is bocsánatkérést vár a szocialistáktól.

Az MSZP elnöksége nem hajlandó visszahívni azokat a szocialista EP-képviselőket, akikről kiderült, hogy részt vettek a Tavares-jelentés összeállításában. A Fidesz szerint a szocialistáknak bocsánatot kellene kérniük a magyar emberektől, miután a múlt héten az egyik európai parlamenti MSZP-s képviselő elismerte, hogy az ő művük volt a Magyarországot elítélő jelentés.

Mesterházy Attila még a Tavares-jelentés elfogadása előtt azt ígérte, hogy pártja nem támogatja majd Magyarország elítélését az európai parlamentben. „A Magyar Szocialista Párt semmiféle szankciót nem támogat az Európai Unión belül az Európai Parlamentben, amely Magyarországtól bármilyen forrásokat vonna meg, bármilyen szavazati jogot vonna meg” – mondta korábban az MSZP elnöke.

A szankciókat nem, de magát a Tavares-jelentést mégis megszavazták a szocialista EP-képviselők. Egyikük, Herczog Edit a hétvégén elismerte, hogy a Magyarországot elítélő dokumentum összeállításában az MSZP-sek is részt vettek. A képviselő asszony a honlapján azt írta: a jelentés elsősorban Göncz Kinga és Tabajdi Csaba érdeme, elfogadtatásáért pedig valamennyien mindent megtettek.

„Habverés mindaz, ami az elmúlt napokban zajlik ebben a témában.”  A szocialista párt elnöksége nem foglalkozik azzal, hogy milyen szerepet játszottak az MSZP-s EP-képviselők a Tavares-jelentés elfogadtatásában. Az pedig fel sem merült, hogy emiatt visszahívják őket – jelentette ki a párt alelnöke.

– Nekünk, a Magyar Szocialista Párt elnökségének akkor és olyan ügyekkel kell foglalkozni, amikor az emberek érdekében lépni kell. Minket az érdekel, hogy Magyarországon a magyar emberek hogyan élnek, léteznek, s milyen lehetőségeik vannak akár a demokrácia gyakorlása, akár a megélhetés tekintetében. Olyan dolgokkal, amelyek politikai vetélytársaink részéről igaztalan állításokra hagyatkozva, a habverés kategóriájába tartoznak, olyanokkal nem fog a Magyar Szocialista Párt elnöksége foglalkozni – mondta Gúr Nándor.

Kérjenek bocsánatot a szocialisták

A Fidesz szóvivője bocsánatkérésre szólította fel a szocialistákat, mivel Hoppál Péter szerint immár bebizonyosodott, hogy az MSZP-sek nem a magyar emberek érdekeit képviselték az európai parlamentben.

– A magyar szocialisták nem értik Magyarországot és nem értik a magyar embereket. Ez nagyon keserű tapasztalat. A dolguk az lenne, hogy képviseljék a magyar embereket minden fórumon, külföldön is, az EU-ban is. Ehelyett Magyarországot lejárató jelentéseket mondanak tollba külföldi politikusoknak. Azt gondolom, hogy ez mindennek az alja. Nagyon fontos lenne, hogy a szocialisták kérjenek bocsánatot. A magyar emberek nem felejtenek, és mindenki nagyon rossz néven vette, hogy a Tavares-jelentésben Magyarországot hazug módon marasztalták el – mondta a nagyobbik kormányzópárt szóvivője.

Felháborodásuk jeléül szerdán a fideszesek egy-egy tál lencsét juttattak el Mesterházy Attila budapesti, valamint Göncz Kinga és Tabajdi Csaba strasbourgi irodájába.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!