2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Amikor a politika, a gazdaság és a turizmus összefog

Közel négy kilométernyi utat és két hidat is átadtak Erdőhorvátiban. A zempléni falu főútja az utóbbi években annyira elhasználódott, hogy szinte lehetetlen volt rajta közlekedni. A Magyar Közút 320 millió forintot költött a beruházásra.

  • Amikor a politika, a gazdaság és a turizmus összefog

A felújított hídon pénteken vágták át a szalagot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőhorvátiban. A falut a szomszédos Tolcsvával összekötő főútja régóta rossz állapotban volt. „Eléggé leromlott az aszfalt felülete, és nagyon sok kátyú volt, valamint nem lehetett normálisan közlekedni rajtuk. Az ide látogató turistáktól kezdve, de a helyi lakosok is állandóan autóhibákra panaszkodtak, futóművekkel voltak gondok, és egyszerűen időszerű volt már ennek a felújítása” – fogalmazott az eseményen Takács Gábor polgármester.

A 3,9 kilométer hosszúságú útszakaszt 320 millió forint uniós és hazai forrásból újította fel a Magyar Közút. „Két réteg új aszfalt került a burkolatra, padkafelújítás, ároktisztítás történt. Illetve két hidat is megújítottunk, nagyon ráfért már erre a településre az útfelújítás, igen rossz állapotban volt már az út” – jegyezte meg Peiker tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

A Tolcsva és Erdőhorváti közötti út egy részét már korábban felújították, így a mostani beruházással jól járható lett a két falu közötti teljes szakasz. A térség országgyűlési képviselője szerint ez alapkövetelménye volt nemcsak a turisztikai, hanem a gazdasági fejlesztéseknek is. „Erdőhorvátiba egy 40 munkahelyet teremtő beruházás jött, és ennek a feltétele volt az út. Hát elkészült az út, és már korábban a befektető eljött, és teljesült az igénye. Tehát itt látszik, mit jelent, amikor az önkormányzat, a képviselő, a politika, a gazdaság és a turizmus összefog. Itt az eredménye” – emelte ki Hörcsik Richárd.

Ebben az évben Borsod megyében 163, országosan pedig 526 kilométernyi utat újít fel a Magyar Közút.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Egy nap a holnapért + videó

Radar - Egy nap a holnapért + videó

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? Ma ünneplik világszerte a Föld napját. Az idei év témája az elszórt műanyagok, amelyek az élővilág változatosságát, a biológiai sokféleséget veszélyeztetik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!