2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Álomvarázslás: Laptopra gyűjtöttek a súlyos beteg Mirellának

Súlyos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik álmait valósítják meg immár tíz éve a Ments életet karácsonyra kampányban befolyó összegből. Idén is több család nehéz helyzetét sikerült könnyebbé tenni a civil önkénteseknek, az adományoknak köszönhetően pedig remélhetőleg ebben az évben is sok kis hős arca felderülhet.

  • Álomvarázslás: Laptopra gyűjtöttek a súlyos beteg Mirellának

A Ments életet karácsonyra gyűjtés során 2000 Ft-os „álomjegyeket” lehet vásárolni, az összegyűlt összeget pedig a Ments Életet Közhasznú Alapítvány segítségével használják fel ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. A tavalyi gyűjtés eredményéből több projektet is megvalósítottak idén: az álomvarázslás során súlyos betegséggel küzdő gyermekek kívánságát teljesítik, így kapott például saját laptopot a 14 éves Mirella, hogy a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályán történő kezelése során legyen min tanulnia és kapcsolatot tartani a barátaival.

Az életet veszélyeztető vagy gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekek családjának is elkél azonban a segítség: az alapítvány Álomkommandó nevű programjában tűzifával, autószervízzel vagy szükség esetén akár szigetelő anyaggal is támogatták a családokat.

Szintén a gyűjtés segítségével valósulhatott meg októberben egy 500 fős családi nap az érintett családok részvételével, ahol gyermekszínház és játékok fogadták a kicsiket és nagyokat.

„A fennmaradó összegből még az MLSZ-szel közös élményprogramba is be tudtunk szállni” - újságolta örömmel Sipos Zoltán, a gyűjtést koordináló Kreatív Kontroll alapítója. - „Hatvanan utazhattak a magyar labdarúgó-válogatott Eb-mérkőzésére szurkolni Montenegróba, többségük pedig most először látta a tengert.”

Az idei gyűjtés már tart, a támogatók pedig beszámolót kapnak majd a 2025-ben megvalósított gyermekálmokról is. Aki szeretné támogatni a súlyos betegséggel küzdő gyermekeket és családjukat, a 2000 forintos álomjegyek elérhetők a https:// mentseletetkaracsonyra.hu oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!