2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Állami vagyonfelügyelő irányítja ezentúl a Malt

Állami vagyonfelügyelő irányítja mostantól a Mal Zrt.-t – jelentette be Ajkán a fejlesztési minisztérium államtitkára. Az állami beavatkozásra azért volt szükség, mert a vállalat egyik hitelezője felszámolást kezdeményezett a timföldgyár ellen. A 2010-es vörösiszap-katasztrófa után egy ideig leállított gyár zavartalan működését a fejlesztési tárca azért akarta mindenképp biztosítani, mert egy újabb leállás akár 10 milliárd forintos kárt is okozhatott volna.

„Örömmel és biztonsággal jelenthetem, hogy a dolgozók megkapták rendben és időben a bérüket” – mondta Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón pénteken Ajkán.

A vállalat ellen az elmúlt egy évben felhalmozott tartozás miatt indult felszámolás. A termelés folyamatos és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tervei szerint nem is fog leállni. Egy hete a kormány által kinevezett vagyonfelügyelő áll a Mal Zrt. élén, hogy biztosítsa a zavartalan termelést. A tervek szerint felszámolás után az erre a célra létrehozott, állami tulajdonú Nemzeti Mal-A Zrt. fogja működtetni a gyárat.

Az elmúlt évben ki nem fizetett beszállítók és a hitelezők sorban állnak, köztük több mint 30 milliárd forint követeléssel az állam is. Azt most még nem lehet tudni, hogy a felszámolásból mennyi pénz folyik majd be, így nem biztos, hogy minden tartozás kiegyenlíthető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!