2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Állami vagyonfelügyelő irányítja ezentúl a Malt

Állami vagyonfelügyelő irányítja mostantól a Mal Zrt.-t – jelentette be Ajkán a fejlesztési minisztérium államtitkára. Az állami beavatkozásra azért volt szükség, mert a vállalat egyik hitelezője felszámolást kezdeményezett a timföldgyár ellen. A 2010-es vörösiszap-katasztrófa után egy ideig leállított gyár zavartalan működését a fejlesztési tárca azért akarta mindenképp biztosítani, mert egy újabb leállás akár 10 milliárd forintos kárt is okozhatott volna.

„Örömmel és biztonsággal jelenthetem, hogy a dolgozók megkapták rendben és időben a bérüket” – mondta Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón pénteken Ajkán.

A vállalat ellen az elmúlt egy évben felhalmozott tartozás miatt indult felszámolás. A termelés folyamatos és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tervei szerint nem is fog leállni. Egy hete a kormány által kinevezett vagyonfelügyelő áll a Mal Zrt. élén, hogy biztosítsa a zavartalan termelést. A tervek szerint felszámolás után az erre a célra létrehozott, állami tulajdonú Nemzeti Mal-A Zrt. fogja működtetni a gyárat.

Az elmúlt évben ki nem fizetett beszállítók és a hitelezők sorban állnak, köztük több mint 30 milliárd forint követeléssel az állam is. Azt most még nem lehet tudni, hogy a felszámolásból mennyi pénz folyik majd be, így nem biztos, hogy minden tartozás kiegyenlíthető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!