2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Arról jöttem én... - A Color együttes története

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Alföldi Róbert: Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?

A Nemzeti Színház korábbi igazgatója beleszállt Vidnyánszky Attilába – írja a Mandiner.

  • Alföldi Róbert: Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?

Blikk arról ír, hogy Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója elítéli Vidnyánszky Attila magatartását a teátrumban történt novemberi baleset miatt: ekkor Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia súlyosan megsérültek, métereket zuhantak a díszletben. 

Alföldi szerint nála ilyen hiba elő sem fordulhatott volna,

és biztosan nem így kezelte volna a helyzetet.

„Én ennyire naiv vagyok. Azt hittem, komolyan gondolja, hogy lemond. Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj, utána ő közli, hogy nem tudnak nélkülem működni, feláldozom magam, visszajövök. Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?” – kérdezi.

Hozzáteszi: ahhoz, hogy egy díszlet színpadra kerülhessen, többlépcsős ellenőrzésen kell átmennie. „Elfogadják a tervet, miután a rendező megmutatja a művészeti, műszaki és gazdasági vezetésnek, hogy mit szeretne csinálni. Megvitatják, hogy erre van-e pénz, idő, illetve műszakilag kivitelezhető-e. Ha ezt szakemberek is átnézik, elkezdik a gyártást. Amikor a díszlet elkészül, majd bekerül a színpadra, jön az átvétele. Ilyenkor a rendezőnek, műszaki vezetőnek, színpadmesternek és egy munkavédelmi felelősnek kell elfogadnia. Ha mindez megtörténik, alá kell írni egy dokumentumot, amelyen 

jogilag a legmagasabb rangú szereplő az igazgató, de gyakorlatilag a műszaki vezető, hiszen ő a szakember.” 

Alföldi úgy tudja, ez a végső aláírás nem történt meg a Rómeó és Júlia díszletének esetében.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Fotó: YouTube

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!