2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 21:55

Belföld

Aláírta a választási megállapodást Bajnai és Mesterházy

Aláírta a választási megállapodást az MSZP és az Együtt–PM vezetője. Mindkét fél úgy összegzett, hogy ez a választásokra való felkészülés legjobb „megoldása”.

A közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy a Demokratikus Koalíció beérte az Együtt–PM Szövetség támogatottságát. A Századvég októberi felmérése szerint a DK augusztus óta folyamatosan erősödik: a teljes népesség körében négy, a biztos szavazóknál viszont öt százalék a támogatottsága, ami megegyezik az Együtt–PM Szövetségével. Ha most vasárnap lennének a választások, az MSZP-re 23 százalék adná voksát. A kormánypártok a biztos szavazó pártválasztók körében is őrzik fölényüket: a Fidesz–KDNP 51 százalékon áll. A Jobbikra 13 százalék szavazna, az LMP támogatottsága pedig továbbra is 2 százalék.

A Hír TV tudósítója elmondta: az MSZP és az Együtt–PM megállapodását a két fél úgy összegezte, hogy ez a választásokra való felkészülés legjobb „megoldása”. Szerintük csak ez az összefogás képes Orbán Viktor leváltására.

A Hír Televízió helyszíni munkatársa a videóhamisítási ügyről is kérdezte az MSZP elnökét, aki azt válaszolta, hogy még a délelőtt folyamán találkozott a bajai választási csalásról szóló hamis videót megrendelő Király Györggyel. Mesterházy Attila elmondta: Király György visszautasítja a vádakat, amely szerint ő rendelte volna meg a videót, erről közleményt is ki fog majd adni. A szocialista elnök fideszes provokációnak nevezte az ügyet, amely szerinte a kormánypárt malmára hajtja a vizet. Hangsúlyozta, hogy az MSZP törvénytisztelő, demokratikus párt, amely soha nem folyamodna ilyen eszközökhöz, valamint azt is elmondta, hogy Király György ellen nem folyik etikai vizsgálat. Mesterházy Attila szerint azzal, hogy átadták a videót a rendőrségnek, minden törvényes eszközt megragadtak arra, hogy ezt a törvénytelenséget vizsgálat tárgyává tegyék.

Bajnai Gordon szintén provokációnak nevezte a videót. Az Együtt–PM Szövetség vezetője nem tudja, hogy ki készítette, de szerinte ebből kizárólag a Fidesz tud profitálni.

„Nyilvánvalóan van itt egy provokáció, hogy ki készítette, rendelte meg, hogy ki áll a háttérben ugye nem tudjuk, mert nem tudhatjuk. Ilyenkor érdemes az ókori szabályt alkalmazni és megkérdezni, hogy de kinek az érdeke, kinek állt érdekében ez a nyilvánvalóan hamis és egyébként könnyen a rendőrségi eszközökkel perceken belül kideríthető provokáció. Egyetlen egy politikai erő van ma Magyarországon ami ma érdemeben profitálni tud ebből, az a Fidesz ezt tudjuk. Nem tudjuk ki készítette de ők profitálnak belőle” – fogalmazott Bajnai Gordon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.
 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!