2020. május 29.,
péntek, Magdolna napja

Akár emberölés előkészületet miatt is elítélhetik Pásztor Anna zaklatóját

Hír TV

2019. február 26., kedd 21:57

Zaklatással vádolják, de akár emberölés előkészülete miatt is elítélhetik azt a férfit, aki hónapokon keresztül, 600 üzenetet küldött Pásztor Annának. Az énekesnő zaklatóját tavaly nyáron, egy koncerten fogták el. Pásztor Anna esete nem egyedi: Magyarországon sok művésznek teszi tönkre életét egy-egy erőszakos rajongó.

A bíróságon sem találkozhatott az énekesnővel az a férfi, aki Pásztor Annát zaklatta. Az előzetes letartóztatásban lévő Percel József távmeghallgatás keretében válaszolt a bíró kérdéseire. A férfi 2017 őszétől zaklatta a művésznőt, végül egy tavalyi nyári koncerten fogták el.

„Elrejtettem a cipőmben kést, de ezt csak azért tettem, mert nem akartam kint hagyni, mert a nagyapámé volt. Nem volt vele, tényleg, semmi rossz szándékom” – mondta a férfi.

Percel József nemcsak üzeneteket küldött, hanem döglött macskákról és nyulakról készült fotókat.

„Borzasztóan szomorú vagyok, és levelezésben, meg általában a nyilatkozatokban is mindig azt hangoztatja, hogy ő mennyire szeret, hogy szerelmes belém. És én gyűlölöm azt a fajta szeretetet, azt a fajta szerelmet, ami azzal jár együtt, hogy a másik életét tönkretesszük” – mondta az énekesnő.

A bíró szerint nemcsak zaklatás, hanem akár emberölés előkészülete is szóba kerülhet.

„A lefolytatott bizonyítás alapján olyan bizonyítékok merültek fel, amelyekből ez is megállapítható lehet, azonban ennek elbírálása meghaladja a jelen bíróság hatáskörét, ebben az ügyben a Fővárosi Törvényszék jogosult és hatáskörrel rendelkező dönteni. Úgyhogy a bíróság az ügyet a Fővárosi Törvényszékhez átteszi” – mondta Makranczi Zita, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírója.

Míg zaklatásért 1 év, emberölés előkészülete miatt, akár 5 év börtönt is kaphat a vádlott. De nem Pásztor Anna az egyetlen művész, akit rajongója zaklatott. Peller Károly is hasonló cipőben jár, őt egy nő üldözi szerelmével.

„A színháznál többször megjelenik, édesanyám és a húgom a szervezési osztályon dolgoznak. Őket többször megtalálja itt a színházban. Kollégákat elkap, növendékeimet elkapja és zaklatja, úgyhogy nem szűnt meg a dolog, egy újabb feljelentés született az ügyben” – mondta a színész.

A nőt még az sem tartja vissza, hogy korábban már zaklatás miatt elítélték.

Tekintse meg a teljes adást: