2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Akadozik az ellenzéki összefogás vidéken

Kimaradt a Demokratikus Koalíció a szegedi baloldali összefogásból. Míg a Gyurcsány-pártra nem, a Jobbik támogatására viszont számíthat Botka László, a város - újraválasztásáért induló - szocialista polgármestere. Pécsett pedig az LMP nem akar közösködni, minden választókerületben önálló jelöltet indítanak. De több vidéki városban is kérdéses az összellenzéki összefogás.

  •  Akadozik az ellenzéki összefogás vidéken

Szegeden az MSZP, a Momentummal, LMP-vel, Párbeszéddel, Jobbikkal és egy civil szervezettel együttműködve, az egyéni választókerületekben indít közös jelölteket az őszi önkormányzati választáson. A Gyurcsány-párt viszont nem kér belőlük. Az összefogást bejelentő sajtótájékoztatójukról Botka László is távol maradt.

Pécsett sem lesz teljes ellenzéki összefogás az őszi önkormányzati választásokon. Az LMP nem hajlandó támogatni Péterffy Attila volt Erőmű vezérigazgató jelöltségét a polgármesteri posztra. Szerintük a Lehet Más a Politika célkitűzéseivel összeegyeztethetetlen, hogy olyan ember legyen a város vezetője, aki korábbi munkahelyén a Mecsek fáit égette el. A párt ezért úgy döntött, mind a 18 egyéni körzetben lesz saját képviselőjelöltjük.

De Tatabányán is kérdéses az LMP szereplése az összellenzéki összefogásba, míg Szombathelyen a Jobbik. Kecskeméten pedig szintén a DK rúgta fel az összefogást, ahogy Debrecenben is a Gyurcsány-párton múlik az együttműködés.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!