2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Akadozik az ellenzéki összefogás vidéken

Hír TV

2019. július 5., péntek 17:55

Kimaradt a Demokratikus Koalíció a szegedi baloldali összefogásból. Míg a Gyurcsány-pártra nem, a Jobbik támogatására viszont számíthat Botka László, a város - újraválasztásáért induló - szocialista polgármestere. Pécsett pedig az LMP nem akar közösködni, minden választókerületben önálló jelöltet indítanak. De több vidéki városban is kérdéses az összellenzéki összefogás.

Szegeden az MSZP, a Momentummal, LMP-vel, Párbeszéddel, Jobbikkal és egy civil szervezettel együttműködve, az egyéni választókerületekben indít közös jelölteket az őszi önkormányzati választáson. A Gyurcsány-párt viszont nem kér belőlük. Az összefogást bejelentő sajtótájékoztatójukról Botka László is távol maradt.

Pécsett sem lesz teljes ellenzéki összefogás az őszi önkormányzati választásokon. Az LMP nem hajlandó támogatni Péterffy Attila volt Erőmű vezérigazgató jelöltségét a polgármesteri posztra. Szerintük a Lehet Más a Politika célkitűzéseivel összeegyeztethetetlen, hogy olyan ember legyen a város vezetője, aki korábbi munkahelyén a Mecsek fáit égette el. A párt ezért úgy döntött, mind a 18 egyéni körzetben lesz saját képviselőjelöltjük.

De Tatabányán is kérdéses az LMP szereplése az összellenzéki összefogásba, míg Szombathelyen a Jobbik. Kecskeméten pedig szintén a DK rúgta fel az összefogást, ahogy Debrecenben is a Gyurcsány-párton múlik az együttműködés.

Hír TV