2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Aggályosnak tartják Karácsony sebességkorlátozó tervét

Valóban tenni kell a kevesebb balesetért, de nem ész nélkül - így reagált a fővárosi Fidesz Karácsony Gergely sebességkorlátozó javaslatára. A főpolgármester tervezetével a Magyar Autóklub és az autósok sem értenek egyet. A javaslat Budapesten egységesen 20, 30 illetve 50 kilométer per órára csökkentené a megengedett legnagyobb sebességet.

  • Aggályosnak tartják Karácsony sebességkorlátozó tervét

Ötvenes tábla az egyik forgalmas budapesti úton - Karácsony Gergely javaslata szerint a jövőben itt csak 30 kilométer/órával közlekedhetnének az autók. A gyorsforgalmi utakon pedig 70-ről 50-re korlátoznák a sebességet.

A budapesti autósok nem tartják jó ötletnek a sebességkorlátozást.

Karácsony Gergely szerdán a közösségi oldalán már visszakozott a saját javaslatával kapcsolatban. Azt írta, nem hoz egyedül döntést, hanem párbeszédet kezdeményez a kérdésben. Karácsony azt is írta: nem minden fővárosi szakaszon csökkentenék a sebességet.

A Magyar Autóklub szerint a forgalmi helyzet csődjére lehet számítani, ha megvalósulnak a főpolgármester sebességcsökkentő elképzelései.

A Hír Televíziónak nyilatkozó közlekedésbiztonsági szakértő szerint a közlekedési balesetek számát nem lehet csak a sebességtúllépésre visszavezetni.

A fővárosi Fidesz-frakció vezetője is aggályosnak tartja az előterjesztést.

Láng Zsolt hozzátette: a főpolgármesternek egyeztetnie kell a szakemberekkel, és lehetővé kell tenni, hogy a budapestiek is véleményt mondhassanak az ügyben.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Transzgender mesék az óvodákban

Transzgender mesék az óvodákban

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján.
A nap kérdése

A nap kérdése

Megengedhetőnek tartja, hogy Macron francia elnök NATO-katonákat küldene Ukrajnába?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!