2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Adatvédelmi hatóság: Demeter titkos információkat hozott nyilvánosságra

Hétfőn már a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is megerősítette, hogy Demeter Márta titkos információkat hozott nyilvánosságra, és valótlanságot állított, amikor tényként közölte, hogy honvédségi géppel szállították haza Ciprusról a miniszterelnök lányát. A politikus honvédelmi miniszterhez intézett kérdése a miniszterelnök kiskorú lányának nevét, valamint a Magyar Honvédség egyik szállító repülőgépének repülőútjára vonatkozó adatokat is tartalmazta.

  • Adatvédelmi hatóság: Demeter titkos információkat hozott nyilvánosságra

Mintegy másfél hónappal ezelőtt nézhetett be az iratokba Demeter Márta a kecskeméti légibázison, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökeként. Az ott megszerzett adatokra hivatkozva később írásbeli kérdést intézett a honvédelmi miniszterhez és a belügyminiszterhez.

A kérdést közösségi oldalán is közzétette, amelyben az állt: „miért honvédségi gépen szállították haza Ciprusról Orbán Viktor lányát?”

Hamar kiderült azonban, hogy Demeter Márta a miniszterelnök az iratban szereplő Orbán nevű gyermek, nem a miniszterelnök, hanem egy tábornok lánya, aki engedéllyel utazott a gépen. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) hétfőn megerősítette, hogy Demeter Márta, LMP-s képviselő tévedett, a névazonosságon kívül nem utalt más adat a politikus állításaira. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint bebizonyosodott, hogy Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

„Felelős hivatal szerint is titkot sértett Demeter Márta, így aztán nagyon furcsa, hogy ő terjeszt be ilyen javaslatot, de mondom, a bizottsági ülésen erről nem tárgyaltunk, erről külön véleményt nem tudok mondani, mert nem tárgya a mi bizottságunknak” – mondta Halász János.

Demeter Márta szerint az adatvédelmi hivatal megállapításai semmit nem jelentenek.

„Én azt látom, hogy a NAIH közleménye jogi szempontból semmit nem tesz hozzá ehhez az ügyhöz, sőt, én azt gondolom, hogy kifejezetten aláhúzza azt, hogy indokolt volt, hogy feltegyem a kérdésemet” – mondta Demeter Márta.

Az ügyben bírósági eljárás van folyamatban, ezért a hatóság egyelőre nem fontolgat lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!