2019. október 16.,
szerda, Gál napja

Acélgolyóval lőhették be a köztévé ablakát

Hír TV

2018. december 19., szerda 11:20, frissítve: szerda 13:52

Acélgolyóval lőhették be a köztévé ablakát a tüntetők még hétfő hajnalban- tudta meg a Magyar Idők. A rendőrség rongálás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A lap azt írja: az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt demonstrálók közül néhányan megdobálták az épületet, de az egyik ablakon látható lyuk lövésnyom lehet. A lap szerint a igazságügyi ballisztikus szakértők vizsgálják, hogy mivel lőhettek be az ablakon. Az előzetes szakvélemény szerint vélhetően csúzliból kilőtt acélgolyó, esetleg anyacsavar üthette át az üveget.

Elítélte az erőszakos kormányellenes tüntetéseket a belügyminisztérium államtitkára. Kontrát Károly a Hír Televízió kérdésére azt mondta, az elmúlt napok demonstrációin összesen 15 rendőr sérült meg.

Elfogadhatatlan, hogy az ellenzék erőszakos provokációkkal, tudatos provokációkkal erőszakos cselekménnyel provokálja és támadja a magyar rendőröket. Az elmúlt napok erőszakos tüntetésein 15 rendőr sérült meg, akiknek ezúton is mielőbbi gyógyulást, mielőbbi felépülést kívánunk – mondta el a Hír TV-nek Kontrát Károly.