2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

A veszélyekre figyelmeztetett a rendőrmikulás

Bűnmegelőzési kampány rendőr-Mikulással. Az adventi forgatagban gyakoribbak a lopások és a gépkocsi-feltörések, ezért a rendőrök sűrűbben járőröznek a bevásárló-központok környékén. / A tűzoltók a karácsonyfatüzek következményeire hívták fel a figyelmet.

A gyermekek szaloncukrot, szüleik pedig szórólapot kaptak a rendőrmikulástól a dunakeszi bevásárlóközpontban. „Táska előre, tehát semmiféle iratot, értéket nem tartok a zsebemben. Gyerekek előttem, és a kocsiból mindent kipakolunk”.


„Embertársainkra is szoktunk figyelni, mert a bevásárlókocsin is rajta hagyják a táskájukat és elmennek vásárolni. Most is szóltam épp egy hölgynek, hogy talán nem kéne otthagynia” – mondta Kissné Vécsi Szilvia.

A rendőrök is azt mondják, hogy a karácsonyi forgatagban elkövetett, tipikus bűncselekmények jó része odafigyeléssel megelőzhető. „Ez az ünnepi forgatag, a nagy tömeg nemcsak az autófeltörőknek, de a zsebtolvajoknak is nagyon jó lehetőségeket kínál, és sajnos még mindig vannak, akik még élnek is ezzel a lehetőséggel. Figyeljünk arra, hogy ha lehet, ne is hozzunk be kézitáskát az üzletközpontba magunkkal. Próbáljuk meg a belső zsebeinkbe bepakolni az értékeinket” – hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőröknek mégsem zsebtolvaj, hanem gondatlan szülők miatt kellett intézkedniük, akik 4-5 év körüli gyermeküket a hideg autóban hagyták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!