2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

A vendégeknek kell fizetniük egy hotel fűtését Balatonon

Trükköznek. Energiaköltség-hozzájárulást vezetett be egy balatoni hotel. Ezzel emelik az áraikat.

  • A vendégeknek kell fizetniük egy hotel fűtését Balatonon

A korábbi ingyenes helyett fizetőssé váló parkolás, energia-hozzájárulási díj, kötelező minibárdíj. A balatonszemesi Wellness Hotel Szindbád egy új árazási rendszerrel állt elő, valószínűleg a magas energiaköltségei miatt.

A portfolio.hu vette észre, hogy a hotel honlapján az olvasható, 21 500 forint/fő/éjszaka a szálláslehetőség, minimum 2 éjszakás foglalással, de közlik azt is, hogy 

bevezették az energiaköltség-hozzájárulást, amely fűtési szezon előtt 1270 forint/fő/éjszaka, fűtési szezon alatt – az október 20-tól április 20-ig – már 3270 forint/fő/éjszaka. Bevezették a minibárhasználati díjat is – kötelező elemként –, ami 1850 forint. 

A hotel előtti parkolás ingyenes, a zárt, kamerával figyelt parkoló használata már éjszakánként 1270 forint. A portál szerette volna megkérdezni a hotel vezetésétől, hogy a vendégeiknél milyen visszhangja volt az új költségelemeknek, de nem válaszoltak a megkeresésükre.  

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke azt nyilatkozta a portálnak, hogy valószínűleg nehezen értelmezhető a vendég számára, hogy a fűtésre és hűtésre pluszpénzt kérnek el. A szakértő szerint nem attraktív, inkább felbosszantja a vendéget ez a fajta árazás. Flesch szerint mindenkinek magánügye, hogy marketingszempontból hogyan vezeti fel a szolgáltatási árait, de ő nem tudja elképzelni, hogy 

mostantól a szállodák fapados légitársaságként működve mindenért pénzt kérnek.

Sívó Roland, az AquaWorld Resort Budapest létesítményigazgatója szerint általánosságban elmondható, hogy a szobaáraknál a piac elfogadóképessége a határán van. Ők a csomagjaikból semmilyen szolgáltatást nem vettek ki, viszont a kiegészítő szolgáltatások árait 10-15 százalékkal kénytelenek voltak megemelni. Szerinte drágultak az ételek-italok, a munkaerő, a kozmetikai kezelések és persze a mosás is. 

vg.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!