2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

A V4+ Professzori Hálózat konzervatív és nemzeti alternatíva az európai jogtudomány számára

A V4+ Professzori Hálózat és Junior Program létrehozásáról döntött a kormány. A kezdeményezés célja olyan szakmai közösség és tudásbázis létrehozása, amelyik képes lesz megjeleníteni a régió sajátos nézőpontját az európai jog- és államfejlődés, illetve az európai integráció meghatározó kérdéseiben - közölte az Igazságügyi Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

  • A V4+ Professzori Hálózat konzervatív és nemzeti alternatíva az európai jogtudomány számára

A közlemény szerint Varga Judit igazságügyi miniszter a hálózat és a program kapcsán azt hangsúlyozta, "fontos, hogy a liberális és föderalista iránnyal szemben hiteles nemzeti, konzervatív, kereszténydemokrata alternatívát tudjunk felmutatni az európai szakmai közösség számára".

A hálózatot és a programot gondozó Igazságügyi Minisztérium tudatta azt is,

a szervezet nemzetközi kutatócsoportokból áll majd, amelyek képesek lesznek jelentős szakmai témákban a régió értékválasztását tükröző szempontok megjelenítésére és képviseletére.

A V4+ Junior Program e hálózathoz kapcsolódva a régió országaiból származó tehetséges joghallgatók képzését támogatja PhD- és gyakornoki programmal.

A V4+ Professzori Hálózat induló kutatási témái közé tartozik a családok jogi védelme, a lelkiismereti és vallásszabadság Európában, a digitális platformok és a közösségi média hatása a véleménynyilvánítás szabadságára és a pluralizmusra, illetve az alapjogok értelmezése és érvényesítése Európában - tették hozzá.

"A jogállamiság körüli fogalmi zűrzavar is mutatja, hogy az európai jogfejlődést övező vitákban egyelőre nehezen hallható meg a közép-európai régió hangja. Ezen változtathat a regionális összefogás, ha markánsan meg tudja jeleníteni értékeinket és világnézetünket"

- emelte ki Varga Judit.

"A kutatói hálózat a régió közös értékeire és tapasztalataira építve segítséget nyújt majd a kormányok számára jogalkotási projektekben, valamint az Európai Unió jogát érintő értelmezési kérdésekben és jogvitákban. Emellett összehasonlító jogi kutatást is végez"

- fejtette ki a tárcavezető.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Paláver

Paláver

A HírFM és a HírTV interaktív műsora a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Jeszenszky Zsolt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!