2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

A tranzakciós adó főleg a vállalati szférát terheli majd + Videó

Lesznek olyan pénzügyi tranzakciók, amelyeket nem terhel majd adó, de az sem kizárt, hogy egyes esetekben a tarifa több lesz, mint egy ezrelék – mondta el a Hír TV Rájátszás című műsorában az adóügyekért felelős helyettes államtitkár. Balog Ádám közlése szerint a tranzakciós adó döntően a vállalati szférát terheli majd.

„A tranzakciós adó a háztartásokat nagyon kevéssé érinti, körülbelül kétezer forint körüli adóösszegről tudunk beszélni éves szinten, a távközlési adó átlagosan – hangsúlyozom: lehet sokkal kevesebb és valamivel több is – olyan három–négyezer forint körül lehet” – mondta Balog.

„A biztosításoknál már sokkal kérdésesebb, hiszen nagyon nagy mértékben függ a család életviszonyaitól; aki nagyobb vagyonnal rendelkezik, több gépjárművel, tehát összességében jobban tud élni, azt fogja jobban terhelni ez az adó, a többi kisebb intézkedés, úgy gondolom, jelentős hatással nem fog járni” – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!