2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalás - Orbán Viktor

Következik:

Radar 00:05

Belföld

A többség szerint a Gyurcsány vezette ellenzék túl messzire ment

A Gyurcsány Ferenc vezette magyar ellenzéki összefogás pártjai évek óta követelik Brüsszelben Magyarország megbüntetését. A baloldali pártok egyes politikusai közvetlenül is részt vettek a szankciókat megalapozó uniós döntések, jelentések előkészítésében. Amikor Brüsszel végül – a közös költségvetés elfogadása előtti utolsó pillanatban – előállt a kifizetésekhez kapcsolt büntető feltételekkel, az ellenzéki politikai erők aggódni kezdtek az uniós források elvesztéséért. A Századvég közvélemény-kutatásában megvizsgálta, hogyan vélekednek a magyarok a baloldal ellentmondásos tevékenységéről.

  • A többség szerint a Gyurcsány vezette ellenzék túl messzire ment

A Magyarország és Brüsszel között folyó költségvetési vita kapcsán a Századvég korábbi közvélemény-kutatása rávilágított, hogy a válaszadók 81 százaléka szerint járványhelyzetben nem szabadna feltételekhez kötni a költségvetési források kifizetését, és mindössze 15 százalékuk fogadná el ezeket a feltételeket.

Amennyiben eltekintünk a járványhelyzettől, a megkérdezettek közel kétharmada (61 százaléka) helyezkedett arra az álláspontra, hogy Brüsszelnek nincs joga a források megvonásával beavatkozni Magyarország belügyeibe, 34 százalékuk szerint Brüsszelnek joga van megvonni a forrásokat, mert nem érvényesül megfelelően a jogállamiság.

Az ellenzék túl messzire ment

Ami a hazai ellenzéki összefogás ellentmondásos brüsszeli tevékenységét illeti, a válaszadók többsége (62 százaléka) szerint a magyar ellenzék túl messzire ment, ártott az országnak, amikor korábban Magyarország szankcionálását követelte Brüsszeltől, míg a megkérdezettek harmada (34 százaléka) nem ért egyet ezzel az állítással. Mindezek fényében megállapítható, hogy a baloldal Magyarország ellen irányuló támadásai nem kerülték el a magyar választóközönség figyelmét sem.

 

Századvég

KAPCSOLÓDÓ: 

Követői sem hittek Donáth Annának

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!