2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Belföld

A többség szerint a Gyurcsány vezette ellenzék túl messzire ment

A Gyurcsány Ferenc vezette magyar ellenzéki összefogás pártjai évek óta követelik Brüsszelben Magyarország megbüntetését. A baloldali pártok egyes politikusai közvetlenül is részt vettek a szankciókat megalapozó uniós döntések, jelentések előkészítésében. Amikor Brüsszel végül – a közös költségvetés elfogadása előtti utolsó pillanatban – előállt a kifizetésekhez kapcsolt büntető feltételekkel, az ellenzéki politikai erők aggódni kezdtek az uniós források elvesztéséért. A Századvég közvélemény-kutatásában megvizsgálta, hogyan vélekednek a magyarok a baloldal ellentmondásos tevékenységéről.

  • A többség szerint a Gyurcsány vezette ellenzék túl messzire ment

A Magyarország és Brüsszel között folyó költségvetési vita kapcsán a Századvég korábbi közvélemény-kutatása rávilágított, hogy a válaszadók 81 százaléka szerint járványhelyzetben nem szabadna feltételekhez kötni a költségvetési források kifizetését, és mindössze 15 százalékuk fogadná el ezeket a feltételeket.

Amennyiben eltekintünk a járványhelyzettől, a megkérdezettek közel kétharmada (61 százaléka) helyezkedett arra az álláspontra, hogy Brüsszelnek nincs joga a források megvonásával beavatkozni Magyarország belügyeibe, 34 százalékuk szerint Brüsszelnek joga van megvonni a forrásokat, mert nem érvényesül megfelelően a jogállamiság.

Az ellenzék túl messzire ment

Ami a hazai ellenzéki összefogás ellentmondásos brüsszeli tevékenységét illeti, a válaszadók többsége (62 százaléka) szerint a magyar ellenzék túl messzire ment, ártott az országnak, amikor korábban Magyarország szankcionálását követelte Brüsszeltől, míg a megkérdezettek harmada (34 százaléka) nem ért egyet ezzel az állítással. Mindezek fényében megállapítható, hogy a baloldal Magyarország ellen irányuló támadásai nem kerülték el a magyar választóközönség figyelmét sem.

 

Századvég

KAPCSOLÓDÓ: 

Követői sem hittek Donáth Annának

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!