2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

A tiltás ellenére is demonstráltak a motorosok

Mégis demonstráltak a Nemzeti Érzelmű Motorosok az Élet Menete napján, hiába tiltotta meg az újabb felvonulásukat is Budapest rendőrfőkapitánya. Az egyesület tagjai a devizahitelesek egyik érdekvédelmi szervezetének autós rendezvényéhez csatlakoztak.

Egymás mögött sorakoztak a rendőrségi járművek a Városligetben. A Hősök terére két demonstrációt is bejelentettek. Az egyik szervezője a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke, a rendezvényt Nem adjuk a hazánk, a házunk az idegeneknek címmel hirdették meg az interneten. A devizahitelek elleni tiltakozó akció holnap reggelig tart a Hősök terén. Akkor az ott éjszakázók a parlamenthez vonulnak, hogy átadják követeléseiket az Országgyűlés és a kormány képviselőinek.


A másik demonstrációt szintén a devizahitelesek védelmében jelentették be. Szervezője a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének elnöke volt. A szervezet eredetileg Adj gázt! címmel tartott volna felvonulást azon a napon, amikor a holokauszt áldozataira emlékeznek. A rendezvényt a miniszterelnök és a belügyminiszter utasítására Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta, és ugyanezt tette a módosított elnevezésű demonstrációval is. A motorosok vezetője jelezte, hogy a tiltó határozatot bíróságon támadják meg. Jeszenszky Sándor a helyszínen szóváltásba keveredett Horváth Péterrel.

A férfi a Hír Televízió tudósítójának is elmondta, hogy jobboldali embernek vallja magát, de a hasonló felvonulásokat antiszemita provokációnak tartja az Élet Menete napján. A motorosok elnökétől a rendőrség képviselője a helyszínen vette át a bírósági beadványt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!