2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

A tétekről beszélt Orbán, költözne a Soros-egyetem

A jövő évi európai parlamenti választás tétjéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i beszédében. Közben a kormány döntött: bővítik a családi otthonteremtés kedvezményeit, átalakítják az előadóművészek TAO-ját, és megegyezés hiányában Bécsbe költözhet a Soros György egyeteme.

  • A tétekről beszélt Orbán, költözne a Soros-egyetem

A jövő májusi európai parlamenti választások eldöntik, merre forduljon Európa szekere, és az európai népeknek jövőt kell választaniuk - hívta fel a figyelmet a magyar miniszterelnök az 1956-os forradalom 62 évfordulóján tartott ünnepi beszédében. Orbán Viktor szerint választani kell majd, hogy az egészségesen versengő nemzetállamok, vagy a globális kormányzás és ellenőrzés kerekedik felül az unióban.

Alkalmatlan arra, amit csinál

Az ellenzék is elítéli Jean Claud Juncker hétfői kijelentését. Az Európai Bizottság elnöke közös európai ünnepnek nevezte Erdély Romániához csatolásának évfordulóját. A kormány szerint ez is bizonyítja, hogy testület vezetője alkalmatlan a posztjára.

Hűtőszekrényre, fagyasztóra és mosógépre lehet pályázni a novembertől induló otthon melege programban. Az új kiírással a kormány kétmilliárd forintot különített el a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez. Éves szinten akár 20 ezer forintot is spórolhatnak a rezsin a programban részt vevők.

Gyurcsány ismét uszít

Ismét a határon túli magyarok ellen uszít Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök, pártja a DK alapításának 7. évfordulóján arról beszélt, hogy egy nem uniós állampolgár nem dönthet azoknak a magyaroknak a sorsáról akik az anyaországban élnek. A pártelnök azt mondta, megérti azokat, akik nosztalgiával emlékeznek a Kádár-korszakra, de ő mégis Nagy Imre, és a politikai erkölcsösség oldalán áll.

Határvédelmi segítséget ajánlott a kormány Horvátországnak, miután tegnap migránsok törték át a Bosznia és Horvátország határát. Gulyás Gergely szerint titkosszolgálati jelentések alapján 70 ezer illegális bevándorló tart Nyugat-Európába, idén pedig már közel 20 ezer illegális bevándorló érkezett Bosznia-Hercegovinába, az ott megrekedt migránsok észak felé akarnak Európába jutni, ezért a Fidesz és a kormány is indokoltnak tartja a déli határszakasz megerősítését.

Megérkezett a feljelentés

Megérkezett a Fővárosi Főügyészségre a Jobbikos pártpénzek ügyében tett feljelentés. Az ügyben Szabó Balázs, a párt egykori szekszárdi tagja fordult a vádhatósághoz. Azt állítja, hogy a tavaszi választás előtt a Jobbik pártigazgatója zacskóba küldött készpénzt a regionális igazgatóknak, amelynek forrása ismeretlen volt. Szabó Balázs úgy számol: az ő régiójában 8-10 millió forintot osztottak le és fizettettek be a tagokkal a pártkasszába. A szekszárdi képviselő azután fedte fel a Jobbik pénzügyleteit, hogy feloszlatta a helyi szervezetet, és kilépett a pártból.

Lakáshitelek kamattámogatására fordítja a kormány a lakáskasszák állami támogatásának megszüntetésével felszabaduló összeget. A kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy mostantól a kétgyermekesek is igénybe vehetik a kamattámogatott lakáshitelt 10 millió forintig, a háromgyermekesek hitelkerete pedig 10-ről 15 millióra nő.

Költözne a CEU

Előkészíti a CEU, hogy Bécsben induljanak el jövőre az intézmény mester és doktori képzései. Az egyetem szerint ugyanis a kormány nem akarja aláírni azt a nemzetközi szerződést, ami lehetővé teszi működésüket Magyarországon. A kabinet szerint a bejelentés csak egy politikai blöff, az intézmény Budapesten fog maradni.

Leállhat a hulladékszállítás Pest és Nógrád megye egyes részein. A több mint 100 települést ellátó Zöld Híd Régió Kft. ugyanis felfüggeszti a munkát. Arra hivatkoznak, hogy az állami kukaholding annyi pénzzel tartozik nekik, hogy csak a dolgozók bérét tudják kifizetni, a gépjárművek üzemeltetését már nem.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!