2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

A tanulók felzárkózását segíti a milliárdos fejlesztés

Csaknem tizenkétmilliárd forint értékben kapnak informatikai eszközöket az iskolák – ezt a köznevelési államtitkár jelentette be.

Czunyiné Bertalan Judit azt mondta: az általános iskolai tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját segítené az informatikai fejlesztés. A programban több mint 1800 iskolában 30 ezer új informatikai eszközt telepítenek majd, asztali számítógépeket, laptopokat és táblagépeket.

„Az esélyteremtés fontos vezérelve a köznevelési rendszernek, tehát minden gyermek számára azonos tartalmakat kell hogy közvetítsen az iskolarendszer. Attól, hogy egy gyermek tanyasi környezetben vagy aprófalvas szerkezetű országrészben születik és él, nem jelentheti azt, hogy lemarad és ezáltal kimarad valamiből. Azt a tudásminimumot, használható tudást, amellyel elindul, minden iskolának biztosítania kell” – szögezte le Czunyiné Bertalan Judit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!