2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai foglyokra emlékeztek

  • A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai foglyokra emlékeztek

November 25-e a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai foglyok, rabok és kényszermunkások emléknapja. Ebből az alkalomból tartottak koszorúzással egybekötött ünnepséget Pécsett. A II. Világháború végén csaknem egymillió honfitársunkat vittel több éves munkatáborba. A kivégzettek, éhségben, betegségben elhunytak száma 200 ezerre tehető. A baranyai megyeszékhelyen tavaly avatták fel azt az emlékművet, mely rájuk emlékezik.

„A szerencsésebbek túlélték ezt a meghurcoltatást, és nagyon sokan, igen nagy részük, ezen szerencsétlen, ártatlan embereknek ott végezte a Szovjetunió valamelyik távoli pontján, a világ végén ismeretlen sírba téve” – fogalmazott Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!