2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Belföld

A szocialisták sem tudják, mit akar Bajnai

Nincs véleménye az MSZP alelnökének Bajnai Gordon mozgalmáról. Gúr Nándor Mesterházy Attila mögé bújva adott kitérő választ a Hír TV kérdésére. A szocialista párt Baloldali Tömörülésének elnöke beszédesebb volt. Kiss Péter azt mondta: 2013 nyara előtt korai szervezeti együttműködésről beszélni a baloldalon.

Bajnai Gordon nem társul akárkivel, a választási mozgalmat alapító volt miniszterelnök csak olyan pártokkal működik együtt, amelyek mögött erő van. „Érdemi támogatást hozzanak, szavazói támogatást, programtámogatást, tudást hozzanak e mögé az együttműködés mögé” – mondta korábban Bajnai Gordon, aki pénteken együttműködési megállapodást írt alá Juhász Péterrel, a Milla Egyesület elnökével, valamint Kónya Péterrel, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökével. Így megalakult az Együtt 2014 választói mozgalom.

Az MSZP balszárnya viszont Bajnai Gordon programjára lenne kíváncsi. A Baloldali Tömörülés a választási regisztráció ellen gyűjtött aláírásokat a békásmegyeri aluljáróban Kiss Péter elnök vezetésével. „Azt szeretném, hogyha az Együtt 2014 is, az azt alkotó szervezetek is, meg mások is letennék az asztalra a javaslataikat. Szerintem abszolút nem elég csak nemeket mondani a mai Magyarországon” – mondta Kiss Péter, aki szerint a jövő év nyara előtt korai szervezeti együttműködésről beszélni a baloldalon.

Bajnaiék a szándéknyilatkozat aláírásakor
Bajnaiék a szándéknyilatkozat aláírásakor
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Nem ismételné Mesterházy szavait Bajnairól

Hivatalossá vált, hogy kikkel alapította Bajnai Gordon az Együtt 2014 Mozgalomhoz frissen csatlakozott Haza és Haladás Egyesületet. Leginkább a 2002 és 2010 közötti szocialista kormányokhoz közeli szereplők vannak a listán.

Gyurcsány és Bajnai nem ismeretlenek a nemzetközi pénzügyi körök előtt – mondta el a Lánchíd Rádiónak Luca Volonte. Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének néppárti frakcióvezetője arról is beszélt, hogy a magyar kormány által használt válságkezelő módszerek meglehetősen jó eredményekre vezettek.

Az MSZP alelnöke sem igent, sem nemet nem mondott, amikor a Hír TV arról kérdezte, nem tart-e attól, hogy Bajnai Gordon a szocialista párt szavazóira, és nem a programjára hajt. Gúr Nándor azt mondta: „a Magyar Szocialista Párt elnöke, Mesterházy Attila ezekre a kérdésekre egyértelmű válaszokat adott az elmúlt napokban. Én a válaszokat nem kívánom megismételni ezek egyértelműek.”

Mesterházy Attila a napokban azt nyilatkozta: versenyhelyzethez vezetne a baloldalon, ha Bajnaiék az ellenzéki pártok szavazóbázisát osztanák újra. A szocialista pártelnök abban bízik, hogy az Együtt 2014 mozgalom a bizonytalan választókat és az SZDSZ volt híveit igyekszik magának megnyerni. A bizonytalanokért egyébként az MSZP is küzd – tette hozzá Mesterházy.

Összefogás helyett nyilatkozatháborúba torkollott Bajnai Gordon új szervezete, az Együtt 2014 színre lépése – írta a pénteki Magyar Nemzet. Az MSZP és az LMP is kizárólag programalapon lenne hajlandó egy esetleges együttműködésre, ám a szereplők ideológiai különbségei miatt nem látható, hogy ez a gyakorlatban miként kivitelezhető. Kuncze Gábor viszont csütörtökön bejelentette, a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) csatlakozik a kezdeményezéshez.

Bajnai Gordon az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) október 23-ai tüntetésén elmondott beszédében az új politikai közép létrejötteként beszélt az Együtt 2014 választói mozgalom megalakításáról. Azt mondta, céljuk a változást akarók egységének megteremtése, nem alakulnak párttá, de tudják, hogy a szövetségben szükségük lesz demokratikus pártokra és politikusokra is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!