2021. 10. 26. Kedd Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

A szentendrei halottasház vezetője szerint ők betartották a szabályokat

Nem követtek el szabálysértést, jól végezték a feladatukat - ezt állítja a szentendrei temetkezési vállalat ügyvezetője.

A cég által üzemeltetett halottasházban uralkodó állapotokról Hadházy Ákos tett közzé videót közösségi oldalán. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint tragikus, hogy Hadházy Ákos a kegyeleti jogokat semmibe véve hozta nyilvánosságra a felvételt, különösképpen, hogy mindezt politikai haszonszerzés céljából tette.

Hamvasztó aljak tucatjai egy szászországi krematóriumban - erről tett közzé videót közösségi oldalán Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő bejegyzésében azt írta: a felvétel azt mutatja, hogy a kifejezetten rossz járványhelyzet miatt a krematóriumok sem győzik a munkát, Németország és hazánk között pedig az a különbség Hadházy szerint, hogy Magyarországon eltitkolják a kialakult helyzetet.

Az Operatív Törzs nap, mint nap beszámol a járvány okozta megbetegedések és halálozások aktuális számairól, egyúttal a koronavírus tájékoztató oldalon is informálódni lehet a részletes adatokról.

Hadházy Ákos korábban erről a szentendrei temetőről is közzétett egy videót. Bejegyzésében pedig párhuzamot vont a kormány védekezési stratégiája, és a felvételen látható halottasházban uralkodó állapotok között.

Csakhogy kiderült: a halottasház fenntartója nem az állam, hanem a baloldali vezetésű szentendrei önkormányzat. A napvilágra került felvétel után a városvezető a hatóságokkal közösen tartott helyszíni szemlét. Információink szerint az ügy kirobbanását követően a Nemzeti Népegészségügyi Központ azonnal ellenőrizni kezdte az ország összes olyan vállalkozását, akik elhunyt személyek hűtésére kaptak engedélyt.

A Szentendre Blogol elnevezésű nyilvános csoportban a temetkezési cég egyik vezetője magyarázkodott. Ott azt írta, idézem: "mi méltó módon és lelkiismeretesen végeztük a feladatunkat".

 

A Hír TV Informátor című műsorának stábja elérte az ügyben illetékes temetkezési vállalat másik ügyvezetőjét, aki azt állította: semmilyen szabálytalanságot nem követtek el.

A Hír TV-nek nyilatkozó, névtelenséget kérő temetkezési vállalkozó azonban elmondta: a Hadházy Ákos által megosztott videó arról árulkodik, hogy az elhunytakat kegyeletsértő módon, a szabályokat semmibe véve helyezték el az épületben. A vállalkozó egyúttal úgy fogalmazott: a politikus óriási kárt okozott szakmának, hiszen ez a kirívó eset rossz fényben tünteti fel a temetkezési vállalatokat, és általános bizalmatlanságot keltett az emberekben.

Nem ez volt az egyetlen eset amikor Hadházy Ákos a kormány koronavírus elleni védekezését kritizálta. Decemberben a szekszárdi kórház Covid-osztályára próbált bejutni, a látogatási tilalom ellenére, de közösségi oldalán számtalan fotót oszt meg különböző kórházakról és az ellátás minőségéről.

Hír TV

 

Kapcsolódó anyagok:

Nem kalózfelvétel lehet a temetői Hadházy-videó

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Márki-Zay Péter lejárató dokumentumokat kapott a DK-tól

Azt hittük vége, de a Gyurcsány show folytatódik - így reagált a kormánypártok kommunikációs igazgatója arra, hogy Márki-Zay Péter szerint le akarták járatni. 2021. október 25.

Egykori jobbikosok szerint a párt ideológiai mélyrepülésben van

A pártból korábban kilépő politikusok a Hír TV-nek azt mondták: Jakab Péternek nincs mit ünnepelnie. 2021. október 25.

Fővárosi Fidesz: Húsz busz árát égette el a főváros a reklámtenderen

A fővárosi közgyűlés még 2019-ben döntött arról, hogy nem kötik meg a BKV reklámfelületeinek hasznosításáról szóló új szerződést, ezzel a BKV pedig évente 1 milliárd forintot bukik. 2021. október 25.

Legfrisebb híreink

Radar: Alakul az egyszemélyes hadsereg

A Radarban olyan lélegzetelállító újítást mutatunk be önöknek, amelyet talán idővel majd megtalálhatunk a közlekedési eszközök sorában, de egyrészt erre még nyilvánvalóan sokat kell várni, másrészt pedig most még megvan a maga kockázata. Egyelőre a futurisztikus jelzővel illethetnénk azt a járművet, amelyet a brit és az amerikai hadsereg már javában elkezdett tesztelni.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!