2021. március 6.,
szombat, Leonóra, Inez napja

A szentendrei halottasház vezetője szerint ők betartották a szabályokat

Hír TV

2021. január 14., csütörtök 18:29

Nem követtek el szabálysértést, jól végezték a feladatukat - ezt állítja a szentendrei temetkezési vállalat ügyvezetője.

A cég által üzemeltetett halottasházban uralkodó állapotokról Hadházy Ákos tett közzé videót közösségi oldalán. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint tragikus, hogy Hadházy Ákos a kegyeleti jogokat semmibe véve hozta nyilvánosságra a felvételt, különösképpen, hogy mindezt politikai haszonszerzés céljából tette.

Hamvasztó aljak tucatjai egy szászországi krematóriumban - erről tett közzé videót közösségi oldalán Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő bejegyzésében azt írta: a felvétel azt mutatja, hogy a kifejezetten rossz járványhelyzet miatt a krematóriumok sem győzik a munkát, Németország és hazánk között pedig az a különbség Hadházy szerint, hogy Magyarországon eltitkolják a kialakult helyzetet.

Az Operatív Törzs nap, mint nap beszámol a járvány okozta megbetegedések és halálozások aktuális számairól, egyúttal a koronavírus tájékoztató oldalon is informálódni lehet a részletes adatokról.

Hadházy Ákos korábban erről a szentendrei temetőről is közzétett egy videót. Bejegyzésében pedig párhuzamot vont a kormány védekezési stratégiája, és a felvételen látható halottasházban uralkodó állapotok között.

Csakhogy kiderült: a halottasház fenntartója nem az állam, hanem a baloldali vezetésű szentendrei önkormányzat. A napvilágra került felvétel után a városvezető a hatóságokkal közösen tartott helyszíni szemlét. Információink szerint az ügy kirobbanását követően a Nemzeti Népegészségügyi Központ azonnal ellenőrizni kezdte az ország összes olyan vállalkozását, akik elhunyt személyek hűtésére kaptak engedélyt.

A Szentendre Blogol elnevezésű nyilvános csoportban a temetkezési cég egyik vezetője magyarázkodott. Ott azt írta, idézem: "mi méltó módon és lelkiismeretesen végeztük a feladatunkat".

 

A Hír TV Informátor című műsorának stábja elérte az ügyben illetékes temetkezési vállalat másik ügyvezetőjét, aki azt állította: semmilyen szabálytalanságot nem követtek el.

A Hír TV-nek nyilatkozó, névtelenséget kérő temetkezési vállalkozó azonban elmondta: a Hadházy Ákos által megosztott videó arról árulkodik, hogy az elhunytakat kegyeletsértő módon, a szabályokat semmibe véve helyezték el az épületben. A vállalkozó egyúttal úgy fogalmazott: a politikus óriási kárt okozott szakmának, hiszen ez a kirívó eset rossz fényben tünteti fel a temetkezési vállalatokat, és általános bizalmatlanságot keltett az emberekben.

Nem ez volt az egyetlen eset amikor Hadházy Ákos a kormány koronavírus elleni védekezését kritizálta. Decemberben a szekszárdi kórház Covid-osztályára próbált bejutni, a látogatási tilalom ellenére, de közösségi oldalán számtalan fotót oszt meg különböző kórházakról és az ellátás minőségéről.

Hír TV

 

Kapcsolódó anyagok:

Nem kalózfelvétel lehet a temetői Hadházy-videó