2021. június 12.,
szombat, Villő napja

A sokadik magyarázattal állt elő a Párbeszéd

Hír TV

2019. október 2., szerda 18:01

Karácsony Gergely és a Párbeszéd mostanra teljesen belezavarodott a magyarázkodásba a nemrég nyilvánosságra került botrányos hangfelvételről, amelyen Karácsony korrupcióról, fenyegetőzésről és esélytelen jelöltjeikről beszél. A Hír TV-nek nyilatkozó politikai szakértő szerint a baloldali pártok belülről bomlasztják saját magukat.
 

A Párbeszéd politikusai maguk is belezavarodtak már abba, hogyan magyarázzák a hangfelvétel körül kirobbant botrányt - ez derül ki a Fidelitas által közzétett videóból. Karácsony Gergely az eset nyilvánosságra kerülésekor azt mondta, hogy privát beszélgetésen készült a felvétel. Később azonban titkosszolgálati módszerekkel készült lehallgatásról beszéltek.

A Párbeszéd azóta feljelentést tett az ügyben.

 

Hiába próbáltuk megkérdezni Karácsony Gergelytől, hogy mi vezetett a hangfelvétel körüli zavaros kommunikációhoz, de nem válaszolt.

A Hír TV-nek tévének nyilatkozó politikai szakértő szerint egyáltalán nem idegen az ellenzéki pártoktól, hogy belülről bomlasztják szét közösségüket. Farkas Örs szerint a baloldal több mint egy évtizede tartó sikertelensége vezet odáig, hogy a pártok tagjai már nem hisznek saját közösségük erejében.

 

2006 ősze óta nem sikerült kézzel fogható választási sikert elérni. Alapvetően a pártok saját magukkal, illetve egymással fordulnak szembe. Azt látják ezeknek a pártoknak képviselői, hogy nem éri meg kiállni semelyik párt vagy akár, eszme vagy értékrend mellett, mert nem kifizetődő egész egyszerűen nem jutnak olyan helyzetbe, hogy ennek érvényt tudjanak szerezni

– nyilatkozta az elemző.

Farkas Örs emlékeztetett: korábban a Jobbikról is titkos hangfelvételek kerültek elő, köztük Sneider Tamás esküvőjén készült náci karlendítéses videó is. Továbbá az LMP elnökségi ülésen történt verekedésről készült felvételt is egy párttag hozta nyilvánosságra.

Hír TV