2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

„A sok rohadt kapitalista miatt kell nevet változtatni”

A rohadt kapitalisták miatt kell megváltoztatni a párt nevét – így fogalmazott Thürmer Gyula a Munkáspárt rendkívüli kongresszusán. A párt az új törvények szerint a kommunista szót a jövőben nem használhatja nevében, így Magyar Munkáspárt néven politizálnak tovább.

Vörös pohár, Kádár-póló és vörös inges párttagok, így készült a rendkívüli kongresszusra a Magyar Kommunista Munkáspárt. A tagok hagyományosan felállva tapsolták meg vezetőiket, és a Lenin-portré sem hiányozhatott az eseményről. A kongresszust azért kellett összehívniuk, mert az új törvények szerint a Munkáspárt nem használhatja a jövőben a kommunista szót. „A sok rohadt kapitalistának odafönt nincs más dolga, mint boncolgassák a szocialista múltat. Más szót akartam mondani, ami b-vel kezdődik, csak nem illik ilyet mondani. Nincs más dolgunk, mint belerúgni a mi szocialista múltunkba, életünkbe” – fogalmazott Thürmer Gyula, a párt elnöke.

A küldöttek úgy döntöttek, a szervezet Magyar Munkáspártként politizál tovább. „Nem vagyunk azonosak a baloldali jelszavakkal fellépő politikai söpredékkel. Mi nem vagyunk Milla, sem Szolidaritás, sem senki más, aki baloldali jelszavakat harsog. Mert harsogni könnyű, de tenni a dolgozó emberért, megfogalmazni, hogy mit akarunk, az nehéz. Ezeknek a pártoknak nincs három értelmes gondolatuk, hogy mit tegyenek a dolgozó emberért” – nyilatkozta az elnök.

A kongresszuson posztumusz Munkáspárt Vörös Lobogója címet adományoztak Bódi Lászlónak, a Republic egykori énekesének. Az indokolás szerint az énekes tagként sokat tett a párt népszerűsítéséért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!