2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

A romák állítják, a polgármester fizetett a voksaikért

Szavazatokat vásárolhatott Kompolt ötödször újraválasztott polgármestere. A helyi cigányok Célpont című műsorunkban azt állították, 2-3 ezer forintot kaptak a voksokért. A polgármester egyetlen szavazattal győzött. Az ügyben az egyik képviselő feljelentést tett.

Luxusautó a hivatal előtt a Heves megyei Kompolton. A polgármestert ötödször választották újra a településen.

Mennyi a polgármesteri fizetése?
– Az adható maximum. Pontosan nem is tudom, négyszáz.
– Ilyen BMW-t nem lehet belőle venni, mint ami itt áll kint.

– Így van, de bérelni lehet. Lízingelni lehet. Onnantól kezdve az azért belefér a fizetésembe – állítja Balázs Zoltán.

És beleférnek az utazások is. „Azt, hogy ebben az évben voltam három napot Londonban, vagy három napot voltam Madridban egy focimeccsen, és mindezt egy fapados légitársaság keretében, visszafogott összegért, azt én vállalom” – tette hozzá a polgármester.

Balázs Zoltán korábban mindig magabiztosan győzött, idén azonban mindössze egyetlen szavazattal nyert, szerinte azért, mert sok az irigy rosszakarója. Ellenfele viszont mást mond. „A választási kampány ideje alatt mint utóbb kiderült, a polgármester pénzeket adott bizonyos embereknek. A pénzek átadásakor közölte velük, hogy elvárja tőlük, hogy rá szavazzanak” – nyilatkozta Blahó László önkormányzati képviselő.

A Célpontnak ezt a helyi cigányok is megerősítették.

Az egyik önkormányzati képviselő rendőrségi feljelentést tett az ügyben, a polgármester kihívója, Blahó László pedig megtámadta a választási eredményt. Beadványát a helyi és a területi választási bizottság elutasította, így a Debreceni Ítélőtáblához fordult. Balázs Zoltán, aki október 12-én mindössze egy szavazattal győzött, tagadja a szavazatvásárlást.

– Itt minden cigány kapott.
– Volt valaki, aki kapott pénzt szavazás előtt?

– Mind kaptunk.
– Én is kaptam.
– Maguk is?

– Igen. Meg még nagyon sokan.
– Kitől kaptak?

– Hát a polgármester úrtól.
– Hogy…?

– Hát hogy a szavazáskor, 12-én számít mindenkinek a szavazatára. Meg utána kapunk tüzelőt, ha rá szavazunk, meg ilyenek.
– Mennyi pénzeket adott?

– Hát, kinek hogy. 2-3000 forintoknál többet nem adott.
– Figyeljé' már ide, Robi! Négy év, vagy 16 év alatt hányszor jött ki még az utcába ide?
– Mikor árvíz volt.
– Egyszer se. Most jött ki, hogy osztogatta a pénzt, kampányolt. Nekem is adott az úton kétezer forintot, hogy szavazzunk rája – nyilatkozták a kompolti romák a Hír TV munkatársának.

„Én magánemberként nem adtam senkinek sem pénzt, nem befolyásoltam a választást, ez egész biztos.” – A polgármester tagad. Az egyik önkormányzati képviselő viszont rendőrségi feljelentést tett. „Azt sérelmezem, hogy a helyi választási iroda nem jelezte a hatóság felé ezt a helyzetet, hogy Kompolton milyen aggodalomra okot adó történetek zajlottak a napokban. És kérem a rendőrséget, hogy vizsgálják ki az általam csatolt, egyébként a Laci által elkészített tanúvallomások alapján az ügyet, illetve az ő hatáskörében nyilván a kihallgatásokat majd elrendeli” – közölte Gyetvai Péter önkormányzati képviselő.

A választás eredménye még változhat, a polgármester kihívója Blahó László ugyanis kifogást nyújtott be a szavazatvásárlás miatt. A helyi és a területi választási bizottság a beadványt elutasította, az ügy így a Debreceni Ítélőtáblánál van.

További részletek 19 óra 30 perctől a Célpont ismétlésében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!