2022. 08. 09. Kedd Emőd napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

A romák állítják, a polgármester fizetett a voksaikért

Szavazatokat vásárolhatott Kompolt ötödször újraválasztott polgármestere. A helyi cigányok Célpont című műsorunkban azt állították, 2-3 ezer forintot kaptak a voksokért. A polgármester egyetlen szavazattal győzött. Az ügyben az egyik képviselő feljelentést tett.

Luxusautó a hivatal előtt a Heves megyei Kompolton. A polgármestert ötödször választották újra a településen.

Mennyi a polgármesteri fizetése?
– Az adható maximum. Pontosan nem is tudom, négyszáz.
– Ilyen BMW-t nem lehet belőle venni, mint ami itt áll kint.

– Így van, de bérelni lehet. Lízingelni lehet. Onnantól kezdve az azért belefér a fizetésembe – állítja Balázs Zoltán.

És beleférnek az utazások is. „Azt, hogy ebben az évben voltam három napot Londonban, vagy három napot voltam Madridban egy focimeccsen, és mindezt egy fapados légitársaság keretében, visszafogott összegért, azt én vállalom” – tette hozzá a polgármester.

Balázs Zoltán korábban mindig magabiztosan győzött, idén azonban mindössze egyetlen szavazattal nyert, szerinte azért, mert sok az irigy rosszakarója. Ellenfele viszont mást mond. „A választási kampány ideje alatt mint utóbb kiderült, a polgármester pénzeket adott bizonyos embereknek. A pénzek átadásakor közölte velük, hogy elvárja tőlük, hogy rá szavazzanak” – nyilatkozta Blahó László önkormányzati képviselő.

A Célpontnak ezt a helyi cigányok is megerősítették.

Az egyik önkormányzati képviselő rendőrségi feljelentést tett az ügyben, a polgármester kihívója, Blahó László pedig megtámadta a választási eredményt. Beadványát a helyi és a területi választási bizottság elutasította, így a Debreceni Ítélőtáblához fordult. Balázs Zoltán, aki október 12-én mindössze egy szavazattal győzött, tagadja a szavazatvásárlást.

– Itt minden cigány kapott.
– Volt valaki, aki kapott pénzt szavazás előtt?

– Mind kaptunk.
– Én is kaptam.
– Maguk is?

– Igen. Meg még nagyon sokan.
– Kitől kaptak?

– Hát a polgármester úrtól.
– Hogy…?

– Hát hogy a szavazáskor, 12-én számít mindenkinek a szavazatára. Meg utána kapunk tüzelőt, ha rá szavazunk, meg ilyenek.
– Mennyi pénzeket adott?

– Hát, kinek hogy. 2-3000 forintoknál többet nem adott.
– Figyeljé' már ide, Robi! Négy év, vagy 16 év alatt hányszor jött ki még az utcába ide?
– Mikor árvíz volt.
– Egyszer se. Most jött ki, hogy osztogatta a pénzt, kampányolt. Nekem is adott az úton kétezer forintot, hogy szavazzunk rája – nyilatkozták a kompolti romák a Hír TV munkatársának.

„Én magánemberként nem adtam senkinek sem pénzt, nem befolyásoltam a választást, ez egész biztos.” – A polgármester tagad. Az egyik önkormányzati képviselő viszont rendőrségi feljelentést tett. „Azt sérelmezem, hogy a helyi választási iroda nem jelezte a hatóság felé ezt a helyzetet, hogy Kompolton milyen aggodalomra okot adó történetek zajlottak a napokban. És kérem a rendőrséget, hogy vizsgálják ki az általam csatolt, egyébként a Laci által elkészített tanúvallomások alapján az ügyet, illetve az ő hatáskörében nyilván a kihallgatásokat majd elrendeli” – közölte Gyetvai Péter önkormányzati képviselő.

A választás eredménye még változhat, a polgármester kihívója Blahó László ugyanis kifogást nyújtott be a szavazatvásárlás miatt. A helyi és a területi választási bizottság a beadványt elutasította, az ügy így a Debreceni Ítélőtáblánál van.

További részletek 19 óra 30 perctől a Célpont ismétlésében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!