2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A reptéren is ritkítják a BKK-jegyautomatákat

BKK

A BKK kikapcsolta a Liszt Ferenc repülőtér forgalmasabb 2A terminálja előtti automaták felét is, és a sajtónak küldött tájékoztatás szerint ezeket is leszerelik rövidesen.

  • A reptéren is ritkítják a BKK-jegyautomatákat

„Úgy tűnik, az automaták leszerelése az elmúlt napok botránya ellenére sem állt le: a BKK kikapcsolta a Liszt Ferenc repülőtér forgalmasabb 2A terminálja előtti automaták felét is, és a sajtónak küldött tájékoztatás szerint ezeket is leszerelik rövidesen” – hívta fel a figyelmet tegnap közösségi oldalán Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója. 

Vitézy szerint a reptéri eset mutatja meg, hogy a BKK korábbi kommunikációja, amely szerint a mobiljegyek terjedését akarják elősegíteni, megdőlt. 

„Komolyan gondolja bárki, hogy az éppen Budapestre ért külföldi turisták első dolga lesz kikeresni a Simple-appot, és azon keresztül venni jegyet regisztráció után?” 

– tette fel a kérdést. 

„Azt kérem Budapest vezetésétől, állítsák meg a BKK teljesen értelmetlen akcióját és állítsák helyre a korábbi automatahálózatot, aminek a létrehozásán éveket dolgoztunk” – fogalmazott Vitézy. Hozzátette: 

„Való igaz, hogy a digitális értékesítési megoldások terjedésével egyszer a jövőben elég lesz kevesebb automata is – ma azonban ezek a digitális csatornák töredezettek, hiányosak, nem tartunk ott, hogy az automaták leszerelése aktuális legyen. 

A jegy- és bérletértékesítés 55 százaléka ezeken megy, teljesen átgondolatlan ez a leszerelési akció. A repülőtéri automaták ritkításánál kevés nyilvánvalóbb példa van erre.”

Vitézy arra is emlékeztetett, hogy 

a reptéri jegyautomaták telepítését nem a BKK, hanem a Budapest Airport fizette ki. 

A vezérigazgató szerint ha a BKK-automaták tucatjainak leszerelése miatt egyetlen forint jegybevétel sem esne ki – ami kizárt, hiszen egész városrészek egyetlen automatáit is leszerelték az elmúlt napokban –, akkor is legfeljebb 84 millió forint éves megtakarítás érhető el. Ez a Budapesti Közlekedési Központ 200 milliárd forintos működési költségvetésének 0,04 százaléka. „Nehéz logikus magyarázatot találni arra, hogy a hatékonyságra hivatkozva miért szívatja a főváros és a BKK utasok tömegeit” – írta Vitézy, rámutatva arra is, hogy valószínűleg ez a 84 milliós megtakarítás sem lesz elérhető, hiszen „a múltbeli adatokból pontosan tudjuk, a kevesebb jegyvásárlási lehetőség kevesebb bevételt is fog hozni”. 

A BKK vonalhálózatán 2014-ben több mint háromszáz új, bankkártyát is elfogadó, bérletet is árusító, éjjel-nappal működő automatát telepítettek. Az új automaták és az értékesítési csatornák bővítése révén minden várakozáson felül, tízmilliárd forinttal nőtt a jegyárbevétel, 

és éjjel-nappal elérhetővé váltak a jegyek és bérletek a város számos pontján. Az automaták szedik be 2021-ben is a BKK bevételeinek többségét, mintegy 55 százalékát.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!