2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

„A rendőrség visszaszerezte a közbizalmat”

Jelentősen javult a közbiztonság a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint. Kontrát Károly a rendőrség évértékelőjén kifejtette: 2010-ben jelentős átalakításokat kellett elvégezni ahhoz, hogy növeljék a rendőrség iránti bizalmat és a közbiztonságot.

Nemcsak a tavalyi évet, hanem a rendőrség elmúlt négy esztendejét is értékelte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Kontrát Károly felidézte, hogy milyen rendvédelmi szervezetet örökölt az Orbán-kormány a baloldaltól 2010-ben. „A rendőrség akkor morális és anyagi válságot élt meg, a bűnözőkkel vívott harcban eszköztelenné vált. A személyi állomány nem támaszkodhatott erős és egyértelmű jogszabályokra, a törvények akkor inkább az elkövetőket védték, nem pedig a bűnüldöző szerveket védték” – sorolta Kontrát Károly.

Az államtitkár szerint a rendőrség mára visszaszerezte a közbizalmat. Mint mondta, 2013-ra a nyilvántartott bűncselekmények száma ötödével csökkent. Konszolidált állapotokról számolt be az országos rendőrfőkapitány. „A lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekmények körében a mérséklődés 9,6 százalék. A közterületen elkövetett bűncselekmények száma 10,4 százalékkal csökkent, a nyomozások eredményessége 46 százalék, 10,6 százalékkal javult” – mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

A kormány január végén jelentette be, hogy a tiszthelyettesek és a zászlósok márciustól visszamenőleges illetménykiegészítést kapnak a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szerveknél. A szaktárca tájékoztatása szerint juttatásuk két év alatt havi 24 ezer forinttal nő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!