2019. május 23.,
csütörtök, Dezső napja

A rendőrség és a mentők egész éves munkáját köszönték meg

Hír TV

2018. december 31., hétfő 16:45

Budapest hét pontján köszöntötte a szolgálatban lévőket a Magyar Autóklub az Országos Rendőr-főkapitánnyal közösen. A rendőrautókból, segélyszolgálatos autókból és kísérőkből álló konvoj délelőtt indult útnak. Idén először nemcsak a rendőröket, de a mentőket is köszöntötték.

Hagyományosan hat helyszínen köszöntötte a Magyar Autóklub szilveszter napján a rendőröket egész éves munkájuk és az ünnepnapokon vállalt szolgálatuk miatt.

„Már az 50-es évek végétől minden év december 31-én megrendezésre kerül. A Magyar Autóklub ezzel a gesztussal szeretné megköszönni a magyar rendőrség közlekedési szolgálatának, hogy egész évben segítette az autósokat a közlekedésükben és ellenőrzésével segítette a közlekedésbiztonság erősítését és javítását” – mondta Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke.

A Magyar Autóklub év közben is több közlekedésbiztonsági programban vett részt. Szeptemberben például 23 ország gyermekei vethették össze tudásukat egy a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekről az autóklub által szervezett versenyen.

„Ennek az a célja, hogy akik ezen a napon is szolgálatot teljesítenek, egyfajta köszönetnyilvánítást adjunk ahhoz, hogy ezen a napon, illetve éjjeli szolgálatban vannak, míg mások egyébként a családjukkal töltik ezt a napot, ezeknek a kollégáknak ebben a formában is köszönjük meg, hogy szolgálnak és védenek” – mondta Terdik Tamás, budapesti rendőrfőkapitány.

A szolgálatban lévő rendőrök után az autóklubosok idén egy új, hetedik helyszínre is ellátogattak, mégpedig a mentőkhöz, akiket első alkalommal köszöntöttek szilveszterkor.

„Egy évben körül-belül 25 ezer személyi sérüléses közlekedési baleset történik. Mi rögtön a helyszínen látjuk azokat a tragédiákat, amik megelőzhetőek lennének, hogyha az emberek jobban vigyáznának magukra és egymásra” – mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A szóvivő hangsúlyozta, nagyon fontos az összefogás a közlekedésbiztonsággal foglalkozó szervezetek között és ennek példamutató eleme a Magyar Autóklub, a rendőrség és a mentőszolgálat együttműködése.