2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

A politikai korrektség a sajtószabadságot fenyegeti

Hír TV

2019. május 30., csütörtök 17:28

A politikai korrektség felszámolja a szólásszabadságot. Ezt vallja a kanadai Jordan Peterson pszichológus, aki a Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre. A professzor azzal vált ismertté hazájában, amikor kijelentette, hogy nem engedelmeskedik annak a kormányrendeletnek, amely szabályozza a transznemű emberek megszólítását, azok állítólagos érzékenysége miatt. A professzort Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta a Karmelita Kolostorban.

A Várban találkozott a neves kanadai keresztény-konzervatív gondolkodóval a miniszterelnök. Orbán Viktor és Jordan Peterson egyetértettek abban, hogy az illegális bevándorlás szükségtelen és veszélyes. Abban is nézetazonosság volt köztük, hogy a kommunista rémtetteket megpróbálják kisebbíteni, ezért elítélték Jean-Claude Juncker bizottsági elnököt, amiért az Karl Marxot mentegette.

A nyugati világban a szólásszabadságot veszély fenyegeti. Ennek oka az, hogy olyan ideológiai hitvallásoknak kell engedelmeskednünk, amelyeket a jogba építenek. Kanadában törvénybe van foglalva, hogy a biológiai nem, a nemi identitás, a nemiség kifejezése és a szexuális irányultság egymástól független tényezők. Ez bár nem igaz, mégis a jogrendszer része lett, ami hatalmas problémákat fog okozni az elkövetkező évtizedekben – fejtette ki Jordan Peterson.

A kanadai professzor szerint különösen aggasztó a helyzet a nyugati egyetemeken, ahol már a szólásszabadságát is korlátozzák, mások állítólagos érzékenysége miatt. Egyéni teljesítmény helyett ma sokkal inkább adott csoportokhoz tartozás alapján értékelik az embereket. Az etnikai, vallási és szexuális kisebbségekhez tartozókból áldozatokat csinálnak, a fehér férfiakat pedig bűnösnek kiáltják ki. A professzor szerint a nyugati kultúrákra a politikai korrektség halálos veszedelmet jelent.

 

Hír TV