2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A politikai korrektség a sajtószabadságot fenyegeti

A politikai korrektség felszámolja a szólásszabadságot. Ezt vallja a kanadai Jordan Peterson pszichológus, aki a Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre. A professzor azzal vált ismertté hazájában, amikor kijelentette, hogy nem engedelmeskedik annak a kormányrendeletnek, amely szabályozza a transznemű emberek megszólítását, azok állítólagos érzékenysége miatt. A professzort Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta a Karmelita Kolostorban.

  • A politikai korrektség a sajtószabadságot fenyegeti

A Várban találkozott a neves kanadai keresztény-konzervatív gondolkodóval a miniszterelnök. Orbán Viktor és Jordan Peterson egyetértettek abban, hogy az illegális bevándorlás szükségtelen és veszélyes. Abban is nézetazonosság volt köztük, hogy a kommunista rémtetteket megpróbálják kisebbíteni, ezért elítélték Jean-Claude Juncker bizottsági elnököt, amiért az Karl Marxot mentegette.

A nyugati világban a szólásszabadságot veszély fenyegeti. Ennek oka az, hogy olyan ideológiai hitvallásoknak kell engedelmeskednünk, amelyeket a jogba építenek. Kanadában törvénybe van foglalva, hogy a biológiai nem, a nemi identitás, a nemiség kifejezése és a szexuális irányultság egymástól független tényezők. Ez bár nem igaz, mégis a jogrendszer része lett, ami hatalmas problémákat fog okozni az elkövetkező évtizedekben – fejtette ki Jordan Peterson.

A kanadai professzor szerint különösen aggasztó a helyzet a nyugati egyetemeken, ahol már a szólásszabadságát is korlátozzák, mások állítólagos érzékenysége miatt. Egyéni teljesítmény helyett ma sokkal inkább adott csoportokhoz tartozás alapján értékelik az embereket. Az etnikai, vallási és szexuális kisebbségekhez tartozókból áldozatokat csinálnak, a fehér férfiakat pedig bűnösnek kiáltják ki. A professzor szerint a nyugati kultúrákra a politikai korrektség halálos veszedelmet jelent.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!