2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A Pfizer/BioNTech-vakcina kaphat leghamarabb engedélyt

Már december végén engedélyt kaphat az első vakcina Magyarországon. Erről a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője beszélt a köztelevíziónak. Galgóczi Ágnes azt is elmondta: ahhoz, hogy az átoltottság nyájimmunitást eredményezzen a reprodukciós rátának 2 és 3 között kell lennie a koronavírus esetében. Ez azt jelenti, hogy körülbelül a lakosság 60 százalékát kell átoltani ahhoz, hogy a fertőzési láncot meg lehessen szakítani.

  • A Pfizer/BioNTech-vakcina kaphat leghamarabb engedélyt

Több mint kétmillió nyugdíjas postai úton regisztrálhat az oltásra

Több mint kétmillió nyugdíjas postai úton is regisztrálhat a koronavírus elleni oltásra - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány hivatalos közösségi oldalán. Dömötör Csaba elmondta: az erről szóló küldemények kézbesítése már megkezdődött és várhatóan az év utolsó hetéig tart.

Az oltás igénylésére buzdít a kormányszóvivő

A védőoltás igénylésére biztat mindenkit közösségi oldalára feltöltött videójában a kormányszóvivő is. Szentkirályi Alexandra elmondta: telefonon és számítógépen elérhető a vakcinainfo.gov.hu oldal. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, de nem a regisztráció sorrendjében történik majd a beadása. A jelentkezés egyúttal semmilyen kötelezettséggel nem jár – tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Eltörölték az idősek vásárlási idősávját

Mától eltörölték az idősek vásárlási idősávját. Az egyik hazai élelmiszerlánc kommunikációs igazgatója szerint ez kedvező döntés volt, mert így az emberek jobban meg tudják tervezni, hogy mikor menjenek az üzletekbe. A nemzeti népegészségügyi központ vezetője azt kéri az idősektől: a bevásárlások során kerüljék el a csúcsidőt.

HírTV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Magyarország kormánya számos intézkedéssel erősíti az apák szerepét a családokban, mivel aktív jelenlétük a gyermekek fejlődésére, érzelmi jólétére, valamint a családok harmonikus működésére is pozitívan hat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!