2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 11:05

Belföld

A pedofíliával gyanúsított férfi cége szerződésben áll az újbudai önkormányzattal

A fővárosi XI. kerület baloldali vezetésű önkormányzata egy olyan férfi cégével áll szerződéses kapcsolatban, akit egy újbudai óvodában elkövetett súlyos pedofil bűncselekménnyel gyanúsít a rendőrség - jelentette be a KDNP országgyűlési frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

  • A pedofíliával gyanúsított férfi cége szerződésben áll az újbudai önkormányzattal

Simicskó István úgy fogalmazott: egy visszataszító, gyermekek sérelmére elkövetett súlyos bűncselekményre derült fény az elmúlt napokban, amelyet - a gyanú szerint - egy újbudai óvodában követett el egy ott pedagógiai asszisztensként dolgozó férfi, akit azóta a bíróság már le is tartóztatott.

A kereszténydemokrata politikus bemutatott egy olyan dokumentumot is, amely szerint

az önkormányzatnak hatmillió forintos szerződése van az érintett férfi által vezetett betéti társasággal.

Közölte, az ügy olyan súlyos kérdéseket vet fel, hogy miért nem lett a korábbi szülői panaszoknak következményük az óvodában, miért nem folytattak le érdemi belső vizsgálatot, amikor a problémákról évek óta tudni lehetett, van-e az ügynek köze ahhoz, hogy a gyanúsított édesanyja az önkormányzatban az óvoda vezetőjének felettese volt, miért kötött a baloldali önkormányzat szerződést egy "pedofil cégével", és ezt miért nem mondta fel a mai napig.

A KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta, azt szeretnék, hogy ilyen eset többé ne fordulhasson elő, hozzátéve:

a pedofíliával szemben zéró tolerancia van.

Minden ilyen és ehhez hasonló ügyet fel kell deríteni, és a gyermekeknek életre szóló sérüléseket okozó elkövetőknek bűnhődniük kell - fogalmazott.

Simicskó István az ügyben László Imre polgármester, DK-s politikus felelősségére is utalt.

Azt mondta, bár a polgármester irányítja a kerületet, az oktatási intézmények, illetve

az óvodák irányítása a Momentum politikusai - korábban Orosz Anna, jelenleg Erhardt Attila alpolgármester

- kezében van, és jól látható, hogy ez a "munkamegosztás" legalábbis komoly kritikákkal illethető.

Király Nóra, az igazságügyi tárca miniszteri megbízottja, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke a tájékoztatón szintén megdöbbenését fejezte ki a bűncselekménnyel kapcsolatban. Kiemelte, hogy a magyar kormány elkötelezetten küzd a gyermekvédelemért, és felhívta a figyelmet arra:

Magyarországon van érvényben a legszigorúbb gyermekvédelmi törvény Európában, és ezt rövidesen tovább szigorítják.

Elmondta, hogy az ügy kapcsán rengetegen keresték meg, kezd összeállni a kép, ám még mindig nem lehet mindent tudni a történtekről, a jogosan felháborodott és megdöbbent szülők is még mindig csupán "sötétben tapogatóznak".

Az biztosra vehető, hogy ezek az esetek évek óta zajlottak az óvodában, és nem lehet tudni, hány gyermeket ért olyan súlyos trauma,

ami bennük akár egy egész életre nyomot hagyhat - fűzte hozzá, jogi és pszichológiai segítséget ajánlva fel az érintetteknek.

Király Nóra szintén az önkormányzat, a polgármester felelősségét hangsúlyozta; szerinte nem foglalkoztak kellőképpen az üggyel, azt nem tárták fel kellő alapossággal.

Azt szeretnék elérni, hogy álljon fel egy önkormányzati vizsgálóbizottság, és azt ne a kerület baloldali vezetése, hanem a Fidesz-KDNP irányítsa - közölte.

Sajtóinformációk szerint szexuális kényszerítés miatt folyik nyomozás egy újbudai óvodában pedagógiai asszisztensként dolgozó férfi ellen. A Fővárosi Törvényszék szóvivője szombaton megerősítette, hogy a gyanúsítottat letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték.

Fotó: Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője és Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója, az Igazságügyi Minisztérium miniszteri megbízottja sajtótájékoztatót tart a XI. kerületi Feneketlen-tónál 2024. március 6-án. MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia - jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!