2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben őrzik az újbudai óvoda pedagógus asszisztensét + videó

Egyre több információ kerül nyilvánosságra arról a pedagógiai asszisztensről, akit pénteken vettek őrizetbe szexuális kényszerítés vádjával. Egy hónapig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben őrzik. Kiderült, hogy az önkormányzat állításával szemben már korábban is érkezett panasz az óvodai dolgozóval szemben. A Mi Hazánk alelnöke szerint azért nem lépett az újbudai kerületvezetés, mert a férfi édesanyja a helyi önkormányzatnál dolgozik.

  • Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben őrzik az újbudai óvoda pedagógus asszisztensét + videó

Egy újbudai óvodában dolgozott pedagógiai asszisztensként az a férfi, akit pénteken szexuális kényszerítés vádjával őrizetbe vettek. A rendőrök egy névtelen bejelentés miatt kezdtek vizsgálatba.

Az újbudai önkormányzat közleményében csupán azt írta: korábban az érintett pedagógus asszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett. 

Újbuda hivatalos facebook-oldalán a hozzászólásokban egy anyuka azonban cáfolja az önkormányzat kijelentését. Azt írta, hogy ő és más szülő is több alkalommal jelezte, hogy nem szeretnék ha a férfi lenne a helyettesítő nevelő a csoportban, amikor nincs óvónő. Hozzátette azt is: sok lány ment be sírva reggelente amikor ő volt.

Egyre több információ lát napvilágot a férfiról.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke most nevén nevezte a feltételezett elkövetőt és édesanyját, aki jelenleg is a baloldal által vezetett egyik Szolgáltató Központ vezető beosztású dolgozója.

A politikus szerint sokáig az óvoda dolgozói nem mertek hangot adni az aggályaiknak, hiszen az elkövető egy befolyásos önkormányzati dolgozó fia, így féltek az esetleges atrocitásoktól.

A bíróság szombaton döntött a gyanúsított letartóztatásáról: a férfit egy hónapig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben őrzik.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője arról számolt be a híradónknak: a férfi elmeállapotának megfigyelése is szükséges.

A súlyos bűncselekménnyel gyanúsított férfi esetében a szökés-elrejtőzés veszélye nem zárható ki teljes mértékben. Valamint az is fennáll az ő esetében, hogy az eljárás kezdeti szakaszára figyelemmel esetlegesen megpróbálná a bizonyítékokat valamilyen módon manipulálni és ezzel az eljárás lefolytatását megnehezíteni – hangsúlyozta Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

Nem ez volt az első eset, hogy egy pedagógiai asszisztens került pedofil-botrányba.

Egy évvel ezelőtt derült ki, hogy a majd' 40 éves LMBTQ aktivista, pedagógiai asszisztens Bite Zsolt egy 15 éves iskolás fiúval tart fent szexuális kapcsolatot. A férfi azt állította, hogy ez nem pedofília, hanem efebofília.

A 3. kerületi balliberális önkormányzat komolyabb következmények vagy feljelentés nélkül a férfit először áthelyezte az alsó tagozatos diákok mellé. Eljárás csak később indult ellene, a nyomozás még most is tart.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!