2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A pedagógusokért tüntetnek, de ellenük dolgoznak az EU-ban

Addig fogják elbontani a kordont, ameddig szükségesnek tartják - hangozta Hajnal Miklós. A Momentum politikusa hozzátette: másokat is várnak akciójukhoz. A Jobbik politikusa elismerte: EP-képviselőjük is azon dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg a pedagógus béremeléshez szükséges uniós pénzeket. Teszi mindezt úgy, hogy munkájáért havonta közel 3 és fél millió forintot kap Brüsszelben.

  • A pedagógusokért tüntetnek, de ellenük dolgoznak az EU-ban

Kedd reggel ismét elbontották a kordont a Várban a Momentum politikusai és aktivistái. A rendőrök a be nem jelentett gyűlésen résztvevő 41 főt, köztük országgyűlési képviselőket is igazoltattak, a szervezőkkel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Március közepe óta ez volt az ötödik alkalom, amikor demonstrálók rongálták meg a Karmelitánál felállított kordonokat. Volt, amikor az erőszakos tüntetők vasrudakkal szurkálták, sörösdobozokkal, kövekkel és fadarabokkal dobálták a rendőröket.

Miközben az ellenzék látszólag a pedagógusbérek emeléséért tüntet, valójában azon dolgozik az Európai Unióban, hogy ne kapják meg azokat, hiszen az uniós pénzek között található az a forrás is, ami a pedagógusbérekre lenne fordítható - hívta fel a figyelmet már több kormánypárti képviselő is. Ezt áprilisban maga Gyurcsány Ferenc is elismerte a Spirit FM-en.

De Gyurcsány képviselője is erről vallott egy április végi árnyékkormányinfón. Molnár Csaba azt mondta: hazafias kötelezettsége, hogy az uniós pénzek ne érkezzenek meg Magyarországra.

Szintén erre utalt a Jobbik képviselője is a Napi Aktuálisban. Brenner Koloman nem tagadta, hogy a Jobbik célja is az, hogy hazánk ne kapja meg a forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!