2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Magyar Nemzet: Hisztériát keltenek a tüntetésekkel

41 főt, köztük több országgyűlési képviselőt igazoltattak a rendőrök be nem jelentett gyűlés miatt a Karmelita Kolostornál ma reggel.

  • Magyar Nemzet: Hisztériát keltenek a tüntetésekkel

A Momentum országgyűlési képviselői és Hadházy Ákos független képviselő kedd reggel ismét lebontotta a Karmelita körül felállított kordonokat, majd ráültek. Schiffer András szerint a baloldal által megszervezett, rendzavarásba torkolló, „pedagógusok melletti” tüntetések célja, hogy a világsajtó azzal legyen tele, hogy az orbáni diktatúra rendőrsége gyerekeket ver.

Hadházy Ákos vezetésével a momentumosok így bontották el kedd reggel a kordont a várban. Nem sokkal később pedig tanácstalanul leültek. A rendőrség szerint ez be nem jelentett gyűlésnek számít. A BRFK 41 főt, köztük több országgyűlési képviselőt igazoltatott. A szervezővel szemben szabálysértési feljelentést tesznek.

Többen így az arcukat eltakarva támadtak a rendőrökre. A demonstrációra este nyolc óráig kaptak engedélyt a szervezők, de nem hagyták abba a tiltakozást.

A rendőrség a tömeg többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyták abba a jogellenes magatartást, erőszakoskodtak a rendőrökkel, sőt a kordont is rájuk döntötték.

A rendőrök közbeavatkoztak. A támadás elhárítása a szabályok betartásának megfelelően könnygázzal fújták le a támadó tömeget.

Az erőszakos akciók vezető alakja a Momentum országgyűlési képviselője volt, aki elsők között tört át a kordonon és támadt a rendőrökre.

Reális lehetőség állt fenn, hogy élet,testi épség, sőt vagyonbiztonságba sérülés, kár következzen be, a rendőrök ennek ellenére humános megoldást alkalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!