2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

A hétfői tüntetés több résztvevője is agresszívan lépett fel a rendőrökkel szemben

Erőszakos dulakodásba torkollott a hétfő esti kordonbontás a Karmelitánál, a rendőrök könnygáz spray-t is bevetettek. A tanártüntetést követően ugyanis a demonstrálók - csatlakozva a baloldal politikusaihoz - a Karmelita felé vették az irányt, ahol az ellenzéki politikusok hergelésére kordonbontásba kezdtek. A randalírozók között volt Hadházy Ákos, Gelencsér Ferenc és Hajnal Miklós is. De a tüntetésen megjelent a főpolgármester és párttársai is. 

  • A hétfői tüntetés több résztvevője is agresszívan lépett fel a rendőrökkel szemben

Békésnek indult a hétfői demonstráció. ((hatászünet)) Aztán botrány lett a vége: A délután 4 órakor véget érő tanárdemonstrációval párhuzamosan Hadházy Ákos és a Momentum politikusai magán akcióba kezdtek és ismét a Karmelita Kolostort felé vették az irányt.

A demonstrálók azt követően indultak meg a Karmelita irányába, miután a korábban a trágár szóhasználatáról ismerté vállt Pankotai Lili felszólított mindenkit, hogy induljanak el a Karmelitához, ahol éppen kordonbontás zajlik.

Miután a helyszínre érkeztek a tüntetők a baloldal politikusai folyamatosan hergelték és buzdították őket a kordon lebontására.

A demonstráció végül annyira elfajult, hogy a rendőröknek kellett közbelépniük, akik könnygáz sprayvel oszlatták a feldühödött tömeget. A könnygáz spray nem csak a tüntetőket, az eseményeket tudósító HírTV stábját is elérte.

A Police.hu-n olvasható jelentés szerint a rendőrök be nem jelentett gyűlésként kezelték a karmelita kolostornál összegyűlteket és miután többen agresszívan léptek fel: az egyenruhások vegyi eszközt is alkalmazhattak.

A kordonbontás következtében Hadházy Ákos rosszul lett, mentőt is hívtak hozzá. A rendőrök őt és más politikusokat, köztük Lőcsei Lajost és Gelencsér Ferencet is kézben cipelték ki a tömegből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!