2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Háború Ukrajnában 09:10

Belföld

A Párbeszéd felszólítást intézett Orbán Viktorhoz

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese arra szólítja fel a miniszterelnököt, hajtsa végre az ellenzéki párt válságkezelő programját. A kormányfő terve ugyanis "nem jött be" - fogalmazott hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis-Cake Olivio.

  • A Párbeszéd felszólítást intézett Orbán Viktorhoz

Rámutatott: jelenleg 376 ezer munkanélküli van az országban, a szám pedig a járvány kezdete óta 110 ezerrel nőtt.

A munkanélküliek több mint fele semmilyen ellátást nem kap - hangsúlyozta, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök három hónappal ezelőtti szavaira, amelyek szerint vagy a piac, vagy a kormány fog munkát biztosítani azoknak, akik alól kifut a három hónapig járó álláskeresési támogatás.

Kocsis-Cake Olivio felidézte pártja javaslatait. Ezek között szerepelt a 80 százalékos bértámogatás biztosítása azoknak, akik a válság miatt maradtak munka nélkül, a százezer forintos alapjövedelem bevezetése, az álláskeresési támogatás folyósításának kilenc hónapra növelése, de az is, hogy a regisztrált munkanélküliek ne várjanak akár két hónapot az első járadék kiutalására. A párt vagyonadót is kivetne a több százmilliós vagyonnal rendelkezőkre és energiahatékonysági programot is indítana.

Reagálás Kocsis-Cake Olivio nyilatkozatára

Az a baloldal beszél a munkahelyekről, amely az elmúlt hónapokban egyetlen gazdaságvédelmi és munkahelyvédelmi intézkedést sem támogatott, ehelyett csak akadályozta a járvány elleni védekezést. A baloldal nem szavazta meg a gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges jogszabályokat és költségvetési forrásokat sem. Most is ugyanazt a káros gazdaságpolitikát nyomják, amivel egymillió embert tettek munkanélkülivé a Gyurcsány-Bajnai kormány alatt: a válságot megszorításokkal akarják kezelni, feladnák hazánk gazdasági szuverenitását, a magyar gazdasági érdekek érvényesítését, és a külföldi profitérdekeket kiszolgálva munka helyett inkább segélyekre ítélnének százezreket

- reagált a Fidesz közleményben az ellenzéki politikus felszólítására. 

A párt közlése szerint a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a magyar munkahelyek a járvány okozta gazdasági visszaesés közepette is erős védelmet kaptak, az álláskeresők száma hatodik hete csökken. A június közepi mélypont óta már több mint 15 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, ami munkaerőpiaci fordulatot jelent.

A baloldallal ellentétben nem megszorítással, hanem bértámogatásokkal, adócsökkentésekkel és a beruházások támogatásával kezeljük a válságot

- írta a kormánypárt. 

A munkahelyvédelmi, a munkahelyteremtő és az innovációs bértámogatások, valamint a gazdaságvédelmi akcióterv adó- és járulékkedvezményei jelenleg több mint egymillió ember munkahelyét védik - zárult a közlemény.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A szörnyű veszteség egész Európáé és a világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzeté - jelentette ki Vitályos Eszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte: hetvennyolc éve szabadították fel a nácizmus szimbólumává vált lágert, Auschwitz-Birkenaut, ahol minden harmadik áldozat magyar volt.
Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

A rendőrség már nyomoz az Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány miatt, amely szerint félmillió forintért felvételi nélkül is be lehetett kerülni az Eötvös József Gimnáziumba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!