2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

A nokiás dobozos Hagyó egykori embere is a Gyurcsány–Karácsony-listán

A Karácsony Gergely által vezetett Gyurcsány-listán szerepel az a Czeglédy Gergely is, aki valaha Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes irodavezetője volt. A listán való szerepeltetését sokan furcsának tartják, hiszen a jogerősen is elítélt Hagyó tevékenységéhez Budapest egyik legkorruptabb időszaka kötődik - mutat rá a Magyar Nemzet.

  • A nokiás dobozos Hagyó egykori embere is a Gyurcsány–Karácsony-listán

Az ügyre a Fidelitas is reagált

A baloldal húsz év alatt eljutott a nokiás doboztól a nokiás dobozig  - jelentette ki a Fidelitas fővárosi elnöke kedden budapesti sajtótájékoztatóján. Renge Zsolt emlékeztetett, a Demszky-korszak egyik legnagyobb "balos botránya a nokiás dobozokban csúsztatott kenőpénzek ügye" volt. Ennek egyik főszereplője Hagyó Miklós, "Gyurcsányék főpolgármester-helyettese volt, aki az akkor 15 milliós korrupciós ügyet egy felfüggesztettel megúszta" - mondta.

A politikus hozzátette: Hagyó Miklóst kimosdatták, és végül neki és társainak sem kellett börtönbe menni.

"Azóta sok víz folyt le a Dunán, de senkit nem mosott el. A Városházát ugyanúgy Gyurcsány emberei irányítják" - fogalmazott Renge Zsolt, aki úgy folytatta, a főpolgármester Demszky Gábor helyett Karácsony Gergely, a módszerekben pedig nagyon kreatív a Gyurcsány-csapat: "városházi pénzmosógép, guruló dollárok, mikroadomány-gyűjtő ládák, félmilliárd forintos külföldi kampányfinanszírozás, és másfél milliárd forintos hídpénzmutyi".

Bár a módszerekben nagyon kreatívak, a szereplők ismerősök lehetnek, ugyanis Gyurcsány és Karácsony közös fővárosi listáján ott találjuk Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét, aki a nokiás dobozos Hagyó Miklós kabinetfőnöke volt - mondta a Fidelitas budapesti elnöke.

Úgy fogalmazott, "bár azóta eltelt közel húsz év és trükkök százaival próbálkozott a dollárbaloldal, végül csak sikerült eljutni a nokiás dobozos fiúktól a nokiás dobozos fiúig."

A Gyurcsány-Karácsony-féle Budapesten egyvalami nem változik: "a csúszópénz összeköt". Budapesten változás kell, június 9-én váltsuk le Karácsonyt, "űzzük el a baloldal dobozos árnyait"! Ne adjunk Gyurcsányéknak még egy esélyt, Budapesten szavazzunk Szentkirályi Alexandrára - hangoztatta Renge Zsolt.

A Fidelitas - a többi mellett - egy dollár- és eurójellel festett mosógéppel, egy "mikoadomány gyűjtőláda feliratú" átlátszó dobozzal, aktatáskával szemléltette, hogy "a dollárbaloldal milyen eszközökkel folyatja ki a pénzt a fővárosból". A sajtótájékoztatón egy molinót is kifeszítettek, amelynek egyik oldalán Gyurcsány Ferenc és Hagyó Miklós, míg a másik oldalán Karácsony Gergely és Czeglédy Gergő, közöttük pedig egy pénzzel teli nokiásdoboz volt látható, az alján pedig "a csúszópénz összeköt" felirat volt olvasható.

Csaknem másfél milliárd forintot sikkasztott el 

2012-ben Hagyót és tizennégy társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség - emlékeztet a Magyar Nemzet. 

A vád szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig mintegy másfél milliárd forintos vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. Hagyó Miklóst az ügyészség azzal vádolta meg, hogy a politikus fals megbízási szerződésekkel, túlárazott közbeszerzési eljárásokkal offshore hátterű cégeken keresztül sikkasztott el csaknem másfél milliárd forintot.

Jogerős ítélet végül 2017 szeptemberében született. Az egykori szocialista főpolgármester-helyettes felfüggesztett büntetést kapott, hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntette miatt. 

Érdekesség, hogy Czeglédy Gergely, Hagyó egykori titkárságvezetője 2010-ben a 25. helyen szerepelt az MSZP fővárosi listáján, 2024-ben pedig Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc a 27. helyre tette fel. Czeglédy egyébként óbudai alpolgármesteri időszakában (is) szépen vagyonosodott. A Kontra nevű portál összefoglalója alapján csak 2021-ben ingatlanjainak a száma néggyel nőtt, és a megtakarítása is százmillió forinttal gyarapodott. Kérdés, hogy a szocialista politikus hogyan tudott ilyen rövid idő alatt ekkora vagyonra szert tenni.

Czeglédy hosszú évekig, 2010-től 2019 csak mezei képviselőként dolgozott az óbudai közgyűlésben. Több mint érdekes, hogy egyes számítások szerint az összvagyona 2022-re meghaladta az egymilliárd forintot.

Fotó: Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes az ellene és társai ellen hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények ügyében indult per másodfokú tárgyalásán a Szegedi Ítélőtábla előtt 2017. szeptember 7-én

Magyar Nemzet - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!