2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik a Lackner-ügyben

Hír TV

2019. november 29., péntek 18:50

Vesztegetés-és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt már nyomoz a Nemzeti Nyomozóiroda a kispesti botrány ügyében. Megkerestük a felvételek főszereplőjét Lackner Csabát, de ő amint meglátta stábunkat továbbhajtott autójával.

Megduplázta a "Mr. 40 százaléknak" nevezett Kránitz Krisztián fizetését a kispesti polgármester, Gajda Péter erről beszél Lackner Csaba a kispesti korrupciós botrány kulcsfigurája az egyik hangfelvételen. Az MSZP-ből azóta kizárt politikus minderről egy korábbi alku részeként beszél.

A 18. kerületi polgármester kedden megerősítette a fizetésemelést amelynek köszönhetően Kránicz havonta csaknem 1 milliót visz haza.

Kránitz Krisztián fizetésemelése alátámasztja a kiszivárgott felvételek valódiságát - jelentette ki híradónak Kispest kormánypárti önkormányzati képviselője. Dódity Gabriella hozzátette: a felvételeken elhangzott súlyos állításokat mindenképp ki kell vizsgálni.

Lackner Csaba aki a korrupciós botrányban Gajda Péterről is terhelő dolgokat állított november elején vette át képviselői mandátumát.

Sőt két hétig a szociális- és lakásügyi bizottságban is pozíciót kapott amit akkor a Momentum is megszavazott.

Most viszont a törpepárt már kritikusabb Lacknerral szemben.

Korábbi ígéreteivel szemben Lackner Csaba ugyanis semmilyen érdemi munkát nem végez a kerületben - erről számolt be a helyi Momentum közösségi oldalán. Azt írták: ha már lemondani nem hajlandó, az volna a minimum, hogy az innen származó jövedelmét valamilyen jótékony célra ajánlja fel."

A kerület szocialista polgármester, Gajda Péter továbbra is védi a botrányos kép-és hangfelvételekről elhíresült Lacknert. A városrész vezetője csütörtökön a Klubrádiónak úgy nyilatkozott, szerinte ez az ügy nem is Lacknerről. Gajda ráadásul kocsmai beszélgetés-szintű butaságoknak minősítette a felvételeken elhangzottakat.

A szocialista politikus véleményét azzal támasztotta alá, hogy az elhangzottak ellenére sem indult még az ügyben vizsgálat. Pénteken azonban a Nemzeti Nyomozó Iroda híradónknak megerősítette: vesztegetés gyanúja miatt nyomoznak.

 

Hír TV