2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A NAV nyomoz Bíró László ellen

Költségvetési csalás gyanújával, Tényi István feljelentése alapján indított eljárást a baloldal bukott antiszemita jelöltjével, Bíró Lászlóval szemben a NAV. Mindeközben Hadházy Ákos is feljelentette Bírót hamis magánokirat felhasználása és költségvetési csalás miatt - írja a Magyar Nemzet.

  • A NAV nyomoz Bíró László ellen

Elrendelte a nyomozást a NAV azon feljelentés alapján, amit Tényi István költségvetési csalás gyanúja miatt tett Bíró Lászlóval szemben – erre lehet következtetni az adóhatóságnak a Magyar Nemzet megkeresésére küldött válaszából, mely szerint a NAV „folyamatban lévő ügyről nem hozhat nyilvánosságra részleteket”. 

A közelmúltban lezajlott a szerencsi időközi országgyűlési választás, ahol az ellenzék közös jelöltje, az antiszemita, rasszista kijelentéseiről elhíresült Bíró László alulmaradt a fideszes Koncz Zsófiával szemben. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csupán a választás másnapján közölte: bár egy Bíróval kapcsolatos súlyos korrupciós ügyről tudomása volt, szolidaritásból erről a nyilvánosságnak nem, az ellenzéki pártok vezetőinek viszont beszámolt – akik ezután sem tettek semmit.

A baloldali pártok egy nap hallgatás után közös közleményben határolódtak el Hadházy állításától, azt hangoztatva, hogy Bíróval kapcsolatos aggodalmaival egyiküket sem kereste meg a független képviselő.

Tényi István ekkor korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen, amely alapján három év szabadságvesztésre is ítélhették volna a baloldal prominenseit, ám az ügyészség végül elutasította a beadványt. Tényi ezután immár költségvetési csalás gyanújával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen tett bejelentést. Utóbbi a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vizsgálati osztályának továbbította a feljelentést, amely a jelek szerint megindította az eljárást.

Mindeközben Hadházy Ákos közösségi oldalán bizonyítékokat tett közzé Bíró László korrupciógyanús ügyéről, megerősítve: bizonyítani tudja, hogy az ellenzéki pártok vezetőinek értesülniük kellett a jelzéseiről, amelyeket többüknek személyesen tett meg. Hadházy végül bejelentette, hogy feljelentést tervez Bíró ügyében, ám a független képviselő hetekig halogatta a lépést, mondván, előtte más ügyekben fordul a hatóságokhoz.

A Magyar Nemzet megkeresésére a független képviselő most azt közölte, hogy hamis magánokirat felhasználása és költségvetési csalás miatt már megtette feljelentését a NAV Borsod megyei igazgatóságán Bíró Lászlóval szemben.

Emlékezetes: a magát az antirasszizmus, a tolerancia és a jogállamiság bajnokaként beállító baloldal annak ellenére támogatta Bírót, hogy a jobbikos politikus 2018-ban többször is antiszemita, rasszista kijelentéseket tett. A környékbeli szállodákat látogató zsidó vendégekre utalva egy hozzászólásban úgy fogalmazott: „A kutyám majd megveszik, amikor a tetűcsúszdások elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet.” Egy másik megosztásában már az szerepelt, hogy „kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését”, Budapestet pedig egyszerűen Judapestnek nevezte.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!