2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Elismerte Hadházy Ákos, hogy tudott Bíró László korrupciós ügyéről

A ki nem fizetett varrónők ügyénél jóval súlyosabb - Bíró Lászlóhoz köthető - visszaélésről is tudott Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő közösségi oldalán írt erről, hozzátéve, hogy ugyan a nyilvánosság előtt hallgatott, de az ellenzéki pártok vezetőit tájékoztatta. Hadházy úgy fogalmazott: Bíró győzelme esetén nem csak egy rasszista, hanem egy súlyosan korrupt ember került volna be a parlamentbe.

  • Elismerte Hadházy Ákos, hogy tudott Bíró László korrupciós ügyéről

Egy tisztességes jelölt, aki beváltja ígéreteit és nem hazudik - ezzel kampányoltak a balliberális pártok vezetői a borsodi ellenzéki jelölt mellett az elmúlt hetekben.

Sőt, Gyurcsány Ferenc, a baloldali ellenzék vezetője is tisztességesnek nevezte a szerencsi választáson vereséget elszenvedő Bíró Lászlót közösségi oldalán.

Az ellenzéki pártvezetők annak ellenére állították ezt Bíró Lászlóról, hogy tudtak az ellenzéki jelölt korrupciós ügyeiről

- ez derült ki Hadházy Ákos bejegyzéséből.

Bíró László győzelme esetén nem csak rasszista, hanem súlyosan korrupt ember került volna be a parlamentbe

- jelentette ki a független képviselő közösségi oldalán. Szerinte

Bíró magára költötte az 50 millió forint európai uniós támogatás jelentős részét.

Hadházy Ákos hozzáteszi: A sajtó ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódott az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartja. Minderről nem beszélt nyilvánosan, ezzel segítve a jelöltet, de az ellenzéki pártelnökeket tájékoztatta.

Az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté azonban tagadta, hogy Hadházy Ákossal beszélt volna erről. Híradónk kereste a többi pártvezetőt is, de adásunkig nem reagáltak.

Hallgatásba burkolózott a Párbeszéd társelnöke is. Karácsony Gergelytől szerettük volna megtudni,hogy miért hallgatott Hadházy Ákos információjáról, de a politikus stábunk kérdését sem hallgatta meg.

Hadházy Ákos sem volt bőbeszédű: a politikus Híradónk kérdését azzal hárította, hogy csak élőben válaszol.

Bár az ellenzéki pártok vezetői tudtak Bíró László korrupciós ügyéről, nem indítottak vizsgálatot, hanem inkább eltitkolták

- hívta fel az Emmi parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásában.

Rétvári Bence hozzátette: egy olyan antiszemita jelölttől menekült meg a magyar országgyűlés, aki a varrónőket is kisemmizte, megfenyegette, és ezt állítja már Hadházy Ákos is.

„Hadházy addig küzdött a hazug közmédia ellen, míg végül olyanná nem vált, mint ők” – Jakab Péter a Mandinernek

„Hadházy semmilyen információval nem keresett meg Bíró Lászlóval kapcsolatban engem, mint pártelnököt, ennek ellenére Bíró László lehetőséget adott Hadházy Ákosnak, hogy az otthonában betekintsen minden olyan iratba, amibe szeretne, és kérdéseket tegyen fel minden őt érdeklő témában” – reagált a Mandiner megkeresésére a Jobbik elnöke.

A Mandiner az alábbiakat kérdezte a Jobbik elnökétől: 

  1. Önt konkrétan mikor, milyen információkkal kereste meg Hadházy Ákos Bíró László korrupciógyanús ügyével kapcsolatban?
  2. Amennyiben olyan információk állnak rendelkezésére miszerint Bíró törvénytelenséget követett el, akkor miért nem fordultak a nyomozó hatóságokhoz?
  3. A korrupció elleni elszánt harcosként miért nem emelte fel nyilvánosan a szavát Bíró szövetkezeti ügyében? Van különbség fideszes korrupciógyanú és ellenzéki korrupciógyanú között?
  4. Utólag, a választás eredményének tudatában, mit gondol, megfelelő jelölt volt a jobbikos Bíró László Koncz Zsófiával szemben?

Az oldal az alábbi választ kapta a párt sajtóosztályától:

„Hadházy Ákos addig küzdött a hazug közmédia ellen, míg végül olyanná nem vált, mint ők. Hadházy semmilyen információval nem keresett meg Bíró Lászlóval kapcsolatban engem, mint pártelnököt, ennek ellenére Bíró László lehetőséget adott Hadházy Ákosnak, hogy az otthonában betekintsen minden olyan iratba, amibe szeretne, és kérdéseket tegyen fel minden őt érdeklő témában. Képviselő úr a kampányhajrában el is látogatott Bíró Lászlóhoz, majd 20 perc kérdezősködés után megnyugodva távozott, nem véletlenül, hiszen Bíró Lászlónak nincsenek korrupciós ügyei. Az ellenzéki aktivisták ellenben csalódottak voltak, hogy Hadházy úr mindössze ennyi időre látogatott a választókörzetbe, ahol semmilyen módon nem vett részt az ellenzék kampányában. Pedig szükség lett volna rá, hogy – ahogy én – ő is végigjárja a választókörzet összes települését.”

HírTV - Mandiner

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!