2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A miniszterek lemondásával újabb európai uniós kérésnek tett eleget a magyar kormány

Egy újabb európai uniós kérésnek tett eleget a magyar kormány az Erasmus-ügyben azzal, hogy lemondtak a miniszterek az egyetemi kuratóriumok éléről - erről beszélt a Hír Tv-n a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra kiemelte: a kormány reméli, hogy Brüsszelből nem érkeznek ezt követően újabb és újabb kérések, és így végre hazánk is megkaphatja a neki járó forrásokat.

  • A miniszterek lemondásával újabb európai uniós kérésnek tett eleget a magyar kormány

- Lemondott Varga Judit, Lantos Csaba, Lázár János, Varga Mihály, Nagy István, Szijjártó Péter és Navracsics Tibor  

- így jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, hogy az említett miniszterek február 15-től nem folytatják tevékenységüket az egyetemi alapítványok kuratóriumaiban.

A miniszterelnökséget vezető miniszter továbbá azt is hozzátette: a kormány azt várja el, hogy más kormánytagok, államtitkárok, helyettes államtitkárok, közigazgatási tisztviselők, miniszteri biztosok és kormánybiztosok is így tegyenek a jövőben.

A miniszterek lemondásával pedig a kormány egy újabb európai uniós kérésnek tett eleget.

Az Európai Unió ugyanis korábban azt kifogásolta, hogy a magyarországi alapítványi egyetemek kuratóriumaiban aktív politikusok is ülnek, így Brüsszel ki akarta zárni ezeket az egyetemeket és diákokat az Erasmus+ és a Horizont programokból.

- Én nagyon remélem, hogy ez most már tényleg nyugvó pontra tudja helyezni a Brüsszellel való magyar vitákat -mondta Napindító című műsorunkban a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra hozzátette: a kormány a kezdetektől egy nyitott és tárgyalóképes álláspontot képviselt.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: remélik, hogy ez most már az utolsó brüsszeli akadály volt, és így végre Magyarország megkaphatja a neki járó forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!